Slovenija
4728 ogledov

Tako so bodočo ministrico prepričali, da sprejme funkcijo

Valentina Prevolnik Rupel gov.si
V njeni ekipi bo nekaj dosedanjih sodelavcev, nekateri obrazi pa so novi, je pojasnila. Zatrdila pa je, da med državnimi sekretarji ne bo Dorjana Marušiča.

Nova ministrica za zdravje bo, če prestane glasovanje v Državnem zboru, postala Valentina Prevolnik Rupel, ki je bila doslej državna sekretarka na ministrstvu za zdravje. Sicer pa je po izobrazbi ekonomistka, je tudi redna profesorica na mariborski fakulteti DOBA za uporabne poslovne in družbene študije, na Inštitutu za ekonomska raziskovanja pa se je ukvarjala s področjem zdravstva in dolgotrajne oskrbe. Več o njej v članku Končno je znano, kdo bo nasledil Danijela Bešiča Loredana.

Kot je povedala v izjavi za javnost, bodo njene prioritete predvsem dostopnost do kakovostnega zdravstva, vzdržnost sistema in opredelitev košarice zdravstvenih storitev. Želi si sodelovanja z vsemi deležniki in upa, da bo zdravstveni sistem po zaključku njenega mandata "nekoliko boljši, kot je bil do zdaj". 

Na vprašanje, s čim so jo prepričali, da sprejme funkcijo, je odgovorila, da je bila odločitev težka, "ker je malo drugače sprejeti mandat na začetku ali na sredini", po temeljitem pogovoru s svojimi najbližjimi in s sodelavci pa je sklenila, "da lahko v dveh letih in pol vseeno nekaj dosežemo".

Poudarila je, da se zaveda, da ena sama oseba ne more rešiti zdravstvenega sistema. V njeni ekipi bo nekaj dosedanjih sodelavcev, nekateri obrazi pa so novi, je pojasnila. Zatrdila pa je, da med državnimi sekretarji ne bo Dorjana Marušiča.

Zakon o digitalizaciji, ki naj bi ga obravnavali jutri, bo treba še prevetriti, je povedala, saj da so dobili nekaj vsebinskih in tehničnih pripomb, ki jih morajo vanj vključiti in zakon uskladiti.

O tem, kdaj se bo lahko predstavila v Državnem zboru, pa še nima podatka.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 18
  • bobubob 11:15 04.oktober 2023.

    Najprej prepiri o odtenku barve, nato pa barvanje ograje brez poprejšnjega čiščenja rje in brez nanosa temeljne barve. Tako se dela že desetletja, bolnikov, bolezni in korupcije pa je vedno več. Dokler ne bo (pri)sile, ki bo pred pošteno (!) ...prikaži več (!) sodišče posedla teh nekaj občeznanih fahidiotov ter skorumpirancev, zdravstvu nihče z malo zdrave pameti ne bo verjel prav nič. In upam, da mu kmalu tudi denarja ne bo več dajal. Celo Američani so se nakako naveličali financirati pobijanje Ukrajincev.

  • Avatar Leon
    Leon 07:25 04.oktober 2023.

    Opozicija bo naredila vse ,da zdravstvena reforma ne uspe. Tako kot vedno.

  • Avatar Leon
    Leon 07:10 04.oktober 2023.

    Ves svet čaka kaj bo twitnil Janez Twettler.