Slovenija
22 ogledov

Bossman ostaja šef

Peter Bossman bo imel v občinskem svetu na svoji strani najverjetneje vsaj 14 od Žurnal24 main
Soglasno so ga podprli. Predsedstvo stranke ostalo ob strani Petru Bossmanu

SD Piran. "Ponudba odstopa kot predsednika stranke je bila iskrena in posledica obremenitev. Glede na to, da je Bossmana predsedstvo enotno pdoprlo in da smo dorekli organizacijske zadeve, sprememb v vrhu stranke ni," je sinoči po seji predsedstva piranske SD sporočil podpredsednik Alen Radojkovič.

Spomnimo, ko je v javnost prišla informacija, da je pred dnevi piranski župan napovedal odstop s funkcije vodje strankinega lokalnega odbora, je završalo. Njegovo zamenjavo so namreč z ocenami o "šalabajzerstvu" javno podprli nekateri vidni člani stranke, med njimi na primer Igor Vlačič (brat prometnega ministra in Bossmanov predhodnik na mestu vodje strankinega lokalnega odbora) in Sebastjan Jeretič, ki si lastita zasluge za Bossmanov prevzem županskega krmila v Piranu. Razlog za potrebno zamenjavo je po Jeretičevem dejstvo, da je Bossman kot župan neučinkovit ter da ga je močno razočaral tudi kot politik.

Po drugi strani pa se je po Bossmanovi napovedi sestopa začelo preštevajnje in spraševanje, kdo bi ga sploh lahko nasledil. Omenjalo se je tudi Radojkoviča, ki je dejal, da je "o tej funkciji po devetih letih članstva v stranki vredno razmisliti".

Na koncu vse po starem

Po tem, ko so pred sejo preigravali več variant, od te, da bi Bossman ostal in za aktivno vodenje pooblastil Radojkoviča, do tega, da bi stranko prevzel kdo tretji, je prevladalo, da je za stranko v teh političnih razmerah bolje, če sprememb v vrhu ni. Dodajmo, da je Bossman pred dnevi na vprašanje ali bi ga morebiti zanimala tudi politika na državni ravni odgovoril nikalno.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.