Slovenija
679 ogledov

Bovški župan z dokumenti Kubancev v Italijo

Turizem Dolina Soče/Tatjana Wojčicki Turizem Dolina Soče/Tatjana Wojčicki Foto: Turizem Dolina Soče/Tatjana Wojčicki
Kubanski plesalci bodo vendarle ujeli letalo proti domovini.

Potem ko je sinoči sodnik za prekrške spremenil globe 26 kubanskim folklornim plesalcem v opomine, je bovški župan Valter Mlekuž prevzel njihove dokumente, brez katerih se ne bi mogli vrniti domov. 

Kot poročajo Primorske novice, je bovški župan za prevzem dokumentov potreboval pooblastila plesalcev, ki pa so bili danes na izletu v Benetkah. Organizator Festivala src, v okviru katerega je nastopila skupina Kubancev,  Massimo Boldi je tako odšel v Benetke po pooblastila in jih nato v Rožni dolini predal. 

Mlekuž bo Kubancem dokumente izročil danes zvečer na zaključku festivala. Skupina namreč jutri leti proti domovini. 

Turizem Dolina Soče/Tatjana Wojčicki 14 tisočakov globe Slovenija Sodišče sprejelo odločitev glede kazni Kubancem

Zakaj takšna kazen?

Kubanskim plesalcem so bovški policisti v petek naložili skupno 14 tisoč evrov kazni, ker pri sebi niso imeli dokumentov.  Plesalci, ki so jim bovški policisti v petek naložili skupno 14 tisoč evrov kazni, ker pri sebi niso imeli dokumentov. 

Postopek izvira iz poostrenega nadzora meje, so v ponedeljek pojasnili na Policijski upravi Nova Gorica in dodali, da gre za tujce, ki so državljani tretjih držav in so mejo med Slovenijo in Italijo prestopili brez dokumentov. Ravnanje policistov je bilo po zakonu in strokovno, so dejali na policiji in poudarili, da Kubanci dokumentov niso pozabili v hotelu v Bovcu, pač pa v Italiji. 

Policija Slovenija 14 tisoč evrov, ker pri sebi niso imeli dokumentov

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.