Slovenija
2207 ogledov

Bratuškova ostala brez vidnega člana stranke

Iztok Purič mediaspeed
Podpredsednik SAB in nekdanji kohezijski minister Iztok Purič je odstopil s podpredsedniške funkcije in izstopil iz stranke.

Kot je Iztok Purič zapisal v izstopni izjavi, je že pred časom izgubil zaupanje. "Brez medsebojnega sodelovanja, zaupanja in spoštovanja znotraj vsake organizacije delo ne more prinesti pričakovanih rezultatov," je navedel.

Kot je poudaril, na koncu štejejo le rezultati. Po njegovih besedah gre preprosto samo za načine dela, ki so seveda lahko različni, vendar pa mora biti njihova izbira razumna in v rokah treznih ljudi.

Ob tem je spomnil na besede kulturnika Jana Krmelja, ki je dejal, da lahko ljubezen in umetnost spremenita politiko tam, kjer se ta zares začne, in sicer v posamezniku, ter da je nujno prisluhniti temu, kar nas lahko spremeni, in temu, kar nismo.

"Tako pridemo do bistva. To je vprašanje zaupanja, ki je ali pa ga ni. Vsak ga lahko dojema po svoje. Sam, moram priznati, da sem ga izgubil že pred časom. Izguba medsebojnega zaupanja pomeni tudi izgubo spoštovanja in to je trenutek, ko se človek mora odločiti, kako naprej," je zapisal.

Purič je tako z današnjim dnem nepreklicno odstopil kot podpredsednik stranke in tudi izstopil iz članstva SAB. Prepričan je, da njegovo delo ni v ničemer in nikoli ogrozilo ali škodovalo ugledu stranke, ki ji želi veliko uspehov. Trenutno ne razmišlja o prestopu v katero drugo stranko.

Alenka Bratušek Slovenija V SAB imajo rešitev za manjkajočega ministra

V SAB takšno odločitev pričakovali

V SAB Puričeve odstopne izjave še niso prejeli. Je pa generalni sekretar stranke Jernej Pavlič navedel, da Purič po odstopu s funkcije kohezijskega ministra v stranki ni bil več aktiven, zato so njegovo odločitev prej ali slej pričakovali. "Izguba zaupanja je obojestranska, se mu pa v stranki zahvaljujemo za sodelovanje in pripravljenost prevzeti funkcijo ministra. Želimo mu vse dobro," je še zapisal Pavlič.

Ugibanja o trenjih znotraj SAB je sprožil že Puričev odstop s položaja ministra brez listnice, pristojnega za razvoj, strateške projekte in kohezijo po le devetih mesecih. Takrat je Purič odstop pojasnil z osebnimi razlogi. Po neuradnih podatkih naj bi prišlo do razhajanj v stranki, zlasti med njim in Bratuškovo. Purič je sicer zatrdil, da so razlogi za odstop le osebni, v odstopni izjavi pa zapisal, da so v službi vlade za razvoj in evropsko kohezijsko politiko v času njegovega mandata "uspeli narediti tisto, česar ekipe pred njim niso znale ali pa niso zmogle narediti".

Marjan Šarec Slovenija Iztok Purič odstopil z mesta ministra

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 4
 • Avatar praufo
  praufo 19:53 03.februar 2020.

  bratušek je zakon, ne morš bit tako uspešen če nisi tako samozavesten, samovšečen, nejlepši in najboljši ... slovenčki pač to kupijo, vsa ostala vsebina , se pravi delo v pretoklosti je pozabljeno, ker slovenčki so rojeni pozabljivci, amnezija deluje, skurjeni ...prikaži več možgani, demenca, očitno kovidjo bratuška, se jim sline cedijo ... ne vem pa sej ni tko lepa

 • sam50 19:29 03.februar 2020.

  Upam,da pride do predčasnih volitev in šivilja ter še par podrepniških strank ne preseže parlamentarnega pragu in jih čimprej pozabimo,čeprav se škoda,ki so jo povzročili narodu ne more kar tako izbrisati....

 • 893013820ee00f6d7f0f6e7ff02849229c05d5dd 17:53 03.februar 2020.

  Bratuškova ostala brez strokovnjaka za fake perzijske tepihe.