Slovenija
5763 ogledov

Brglez: "Vrgli so me iz stranke"

Milan Brglez Saša Despot
Milan Brglez je sporočil, da so ga vrgli iz stranke.

Milan Brglez ni več v SMC, je sporočil prek svoje Facebook strani. "Drage prijateljice in prijatelji, zaradi moje pokončne drže, zaradi tega, ker sem bil kdaj kritičen do lastne stranke ter zaradi tega, ker sem nasprotoval temu, da gre SMC v koalicijo s SDS, me je danes IO SMC, na predlog generalnega sekretarja SMC gospoda Jožeta Artanaka, "vrgel" iz SMC," je zapisal Brglez. 

"Kaj bodo v sklep napisali, ni pomembno, sam vztrajam, da bom sebi in delu za sodržavljane in sodržavljanke zvest še naprej. Vsem v SMC, ki so delali za vse ljudi (ne samo za izbrance), se zahvaljujem za zaupanje in sodelovanje. Lep večer, Milan."

Novico so prek Twitterja potrdili tudi v stranki. "Izvršni odbor SMC je na današnji seji soglasno sprejel sklep o izključitvi dr. Milana Brgleza iz stranke. Razprava o tej točki je bila sprožena s strani več članov izvršnega odbora, ki so kot razlog za izključitev navedli nespoštovanje odločitev organov stranke," so zapisali.

Razpoke v stranki so se kazale že nekaj časa. Tako Brglez kot njen predsednik Miro Cerar sta bila kandidata za začasnega predsednika državnega zbora. Brglez je v minulem mandatu že predsedoval državnemu zboru in je bil pripravljen to vlogo opravljati še naprej. Brglez je imel podporo Levice, medtem ko so v Listi Marjana Šarca bili pripravljeni podpreti bodisi Cerarja bodisi Brgleza.

Komentarjev 26
  • Rudnik12 03:31 28.junij 2018.

    Bolje ne bi mogli narediti.

  • kana 10:06 27.junij 2018.

    delal je,samo za svoj žep.

  • Avatar olor
    olor 08:45 27.junij 2018.

    V jok in na drevo.