Slovenija
2811 ogledov

Če bo vreme pravo, bodo stroji zabrneli konec januarja

Športni center Ilirija Atelje Lorenz Peter/MOL
MOL je izbral izvajalca - to bo Makro 5.

"V četrtek smo imeli pogajanja za olimpijski bazen Ilirija, izbrali smo izvajalca, bazen bo stal 43 milijonov evrov brez davka," je na današnji tiskovni konferenci povedal ljubljanski župan Zoran Janković. "Projekt je dobil Makro 5, drugi je bil Strabag (45,5 mio), tri ponudbe so bile okoli 47 milijonov evrov. Isti dan smo dobili tudi gradbeno dovoljenje. Če bo vse po sreči, če bo vreme pravo, bo začetek del konec januarja."

Občina namerava do leta 2024 graditi nov športni center Ilirija. Ta bo, kot napovedujejo, poleg pokritega olimpijskega bazena in trenažnega bazena z vsemi spremljajočimi prostori obsegal še Muzej Stanka Bloudka, večjo dvorano za rekreacijo, odbojko in košarko, manjšo dvorano za gimnastiko, aerobiko in fitnes ter dvorano za borilne športe. Tako bo center še naprej združeval in ohranjal sedanjo dejavnost plavanja in atletike na tem območju.

Športni center Ilirija | Avtor: Atelje Lorenz Peter/MOL Atelje Lorenz Peter/MOL

V podzemni garaži namerava občina urediti parkirna mesta, na novo pa bodo uredili tudi zeleno okolico, ki bo povezana s Parkom Tivoli. Hkrati bodo z novogradnjo sledili zahtevam varovanja kulturne dediščine in ohranili pročelje sedanje stavbe ter Lattermanov drevored. Moderen športni center bo omogočal izvedbo vseh največjih športnih tekmovanj, še izhaja iz opisa projekta na spletni strani ljubljanske občine.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 5
  • PasjaProcesija 12:39 29.december 2021.

    Ideja Žurnalu, če želite vložiti veliko truda za malo učinka. Lokacija kopališča je ob nekoč predvideni trasi železniškega kraka, ki bi povezal primorsko in jeseniško progo. Projekt je v javnosti potihnil, predvidevam da zaradi Heinekenovih interesov. Če imate voljo, lahko ...prikaži več preverite aktualno stanje. Čas teče, stvari se spreminjajo. Unionu se čas izteka, čeprav bodo lastniki to zanikali. Pivovarne se v svetu umikajo iz središč mest zaradi smradu, transporta itd. Četudi so mesta zrasla okrog njih.

  • Naklonsky 13:22 28.december 2021.

    So v ceno vštete provizije?