Slovenija
6037 ogledov

Če odhajate od doma, zaprite okna

Nevihta
Prihaja hladna fronta. Vremenoslovci za Slovenijo napovedujejo krajevna neurja s točo. Na Hrvaškem oranžni alarm.

Pred nami je obdobje spremenljivega vremena, z veliko padavin. Tudi ohladilo se bo. Če boste prihodnji teden dopustovali na Hrvaškem, se pripravite na dež in ohladitev.

Toča, razbit avto Slaba zamisel Slovenija Video: Lovci na točo posneli silovito moč petkovega neurja s točo v Črnomlju

Opozorilo: Danes popoldne in zvečer so možna krajevna neurja z močnimi nalivi in sunki vetra, tudi pojav toče ni izključen.

Svet Grozljivi posnetki sinočnjega neurja pri sosedih

Hrvaški vremenoslovci so za večji del države razglasili oranžni alarm, saj napovedujejo močnejše nevihte z močnim vetrom in možnostjo toče. V Dalmaciji bo spremenljivo vreme z nevihtami vse do sredine prihodnjega tedna.

Toča | Avtor: Profimedia Profimedia

Obeti: V torek in sredo bo deloma jasno z občasno povečano oblačnostjo. Predvsem v noči s torka na sredo bo ponekod rahlo deževalo. Razmeroma sveže bo, na Primorskem bo pihala šibka burja.

Nevihta strela Dalmacija Video Svet Silovita neurja v Istri in Dalmaciji, strela udarila v turista

V Sloveniji pa bodo plohe in nevihte nastajale sredi dneva in popoldne. Možna so krajevna neurja. Najvišje dnevne temperature bodo od 25 do 30 stopinj Celzija. Ponoči se bo ozračje umirilo in delno zjasnilo, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.
V ponedeljek bo sprva deloma sončno, sredi dneva pa se bo pooblačilo. Padavine, sprva tudi plohe in nevihte, bodo popoldne zajele vso Slovenijo in ponehale šele v noči na torek. Jutranje temperature bodo od 13 do 19, najvišje dnevne od 21 do 26, na Primorskem okoli 28 stopinj Celzija.

toča Poljanska dolina ob Kolpi Slovenija Neurja povzročila škodo predvsem v južnem delu države

Vremenska slika

Srednjo Evropo je zajela vremenska fronta, ki bo proti večeru dosegla naše kraje. Pred njo z jugozahodnimi vetrovi k nam doteka vlažen in nestabilen zrak.
 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.