Slovenija
16014 ogledov

Cene kuhančka so skočile v nebo

prižig lučk Anže Petkovšek Okrašena Ljubljana
Leta 2017 smo v prestolnici za kuhančka odšteli 1,8 evra. Letos je cena občutno višja ...

Praznično okrašena mesta v Sloveniji ponujajo tudi pestro izbiro kuhanega alkohola, med njimi tudi kuhan gin, punč in viski. Najbolj priljubljeno pa je seveda kuhano vino. Preverili smo, kakšne so cene po slovenskih mestih.

Cene so tudi znotraj mest različne. Najvišje cene lahko najdemo ob največjih atrakcijah, kot na primer v Mariboru ob panoramskem kolesu. Za dva decilitra kuhanega vina boste tam odšteli okoli 3,50 evra. Cena se zniža, če se sprehodite ob stojnicah Grajskega trga, za dva evra pa kozarec dobite na trgu Leona Štuklja.

V Ljubljani so cene nekoliko višje. Na stojnicah Prešernovega trga dva decilitra kuhanega vina staneta tri evre, v lokalih ob Ljubljanici se cene gibljejo okoli 3,50, pa tudi do štiri evre. V lokalu Petkovšku boste za kuhano vino odšteli 2,90 evra, nižjo ceno smo našli  pred mestno hišo in sicer 2,80 evra za dva decilitra. Ponekod ponujajo tudi količinski popust ali skodelico kot darilo.

Orgazem | Avtor: Profimedia Profimedia

Na Ptuju in v Murski Soboti so cene prijazne. Tam boste na stojnicah v okrašenem središču mesta za kuhano vino odšteli 2,50 evra. V Kopru je na stojnicah cena vina 2,5 evra, nekoliko višje so cene v lokalih, ki dosežejo tudi 3,50 evra.

Kakšne so bile cene včasih?

Cene so s preteklimi leti zelo visoke. Leta 2017 smo v Prestolnici za dva decilitra odšteli od 1,80 do dva evra. Najdražje so bile cene na Cankarjevem nabrežju in Prešernovem trgu kjer so se dogovorili za ceno dveh evrov. Lansko leto pa »kuhančka« cenejšega od 2,50 evra in dražjega od tri evre ni bilo mogoče kupiti.

Šola vožnje avtošola Cene v višave Avto Nore cene vozniških izpitov. Kdo si lahko to privošči? Denar regulacija Pod streho Končno: Toliko cenejše bo po novem ogrevanje

Dvig cen ponudniki pripisujejo višji ceni dobaviteljev vina in elektrike za kuhanje in gretje. Na stojnicah pa se za tako ceno odločijo tudi zaradi nekoliko dražjega najema hišk, ki se razlikujejo glede na lokacijo.

Komentarjev 21
  • Plavi-mil 14:14 31.december 2022.

    To sladko vodo naj kar sami pijejo, v Trstu pravi kuhanček in tudi ceneje.

  • Željko 20:31 30.december 2022.

    Nej ga imajo, sem bil po stojnicah pa ga nisem pil ker kar je preveč je pa preveč.

  • Idioti 18:08 27.december 2022.

    Najvećja napaka je , da je merica od 2 dcl prevelika ! Naročiš 2 deci , dobiš brozgo in potem ne moreš več poplahniti z naroćilom 2 decijev pri drugem , ker boš pijan !