Slovenija
3640 ogledov

Kacin o magični številki

Jelko Kacin Saša Despot
"Danes smo imeli prijeten obisk na cepilnem mestu," so v petek na svojem Twitter profilu zapisali v UKC Ljubljana.

Po odmerek cepiva proti covid-19 je prišla tudi naša najboljša smučarka vseh časov Tina Maze. V UKC Ljubljana so zapisali, da so imeli prijeten obisk na cepilnem mestu.

Boštjan Koritnik Slovenija Koritnik: Nikogar ne silimo k cepljenju, toda morda bo ostal brez službe

Tina Maze, ki pomaga pri promociji cepljenja, je na svojem Facebook profilu pojasnila, da je pred pol leta prebolela covid-19, zdaj pa se je za cepljenje odločila zato, "da zaščitim sebe in druge in da lahko nemoteno opravljam svoje obveznosti ter potujem po svetu."

Nacionalni koordinator za cepljenje Jelko Kacin je za Radio Slovenija povedal, da je v petek pozno zvečer 10 cepilnih centrov naročilo dodatne odmerke cepiva, danes dopoldan so jim jih dobavili še nekaj tisoč odmerkov. "Verjamem, da bomo do konca dneva krepko presegli 130.000 odmerkov v enem tednu. To je gotovo preboj, ki se ga vsi lahko veselimo," je dejal Kacin.

Zaloge cepiv so po besedah ogromne, veliko pa je povpraševanja zlasti po cepivu proizvajalcev Pfizer in BioNTech. Tako je pričakovati, da bodo v tem tednu prvič po dolgem času porabili več cepiva, kot ga dobavijo, je še navedel Radio Slovenija. Medtem pa za tretji odmerek cepiva trenutno ni veliko zanimanja.

Novice: Zdaj je uradno: To je naslednik Milana Kreka - Milan Krek Covid-19 Slovenija Krek: Nič kaj lepega ni za napovedat, konec meseca lahko dosežemo kritično mejo

Zaradi povečanega zanimanja za cepljenje v soboto in nedeljo na prošnjo ministrstva za zdravje obratujejo številni cepilni centri. Iz Univerzitetnega kliničnega centra Ljubljana so sporočili, da bodo v soboto na lokaciji urgence cepili do 20. ure, na cepilnem mestu pa ni nobene gneče. Na razpolago je tudi cepivo proizvajalca Janssen. Cepljenje brez naročanja bo potekalo tudi v nedeljo, in sicer od 9. ure naprej.

Cepljenje, covid-19 Zdravje Kje se lahko cepite ta konec tedna

Do danes je bilo v Sloveniji po podatkih sledilnika Covid-19 polno cepljenih 965.257 ljudi, kar predstavlja 45,8 odstotka celotne populacije.


 

Komentarjev 10
  • eminenca 13:10 19.september 2021.

    magična številka je njgova plača, vse ostalo pa škoda besed ... naj grabi , grabi in še grabi ... po dolgem oddihu zopet v bolj mrzlih krajih, kjer so suške

  • rd2dmk2 10:37 19.september 2021.

    v ameriki zaradi raka na prsih ženske odstranjujejo dojke.. upam da zaradi ostalih rakov ne bodo začeli odstranjevat še prostato, želodec črevesa, pljuča in na koncu pustili samo prstni odtis na kazalcu, da bomo ( pardon BODO ) lahko z ...prikaži večz našim odtisom se veljaki ponovno izvolili in srečno vladali do konca njihovih življenj.

  • rd2dmk2 10:34 19.september 2021.

    Tina.. zdej si me pa razočarala.. ok cepiš se zaradi zdravja, ne zaradi potovanj po svetu in "normalnega delovanja"...odloči se kaj je važno...