Slovenija
10164 ogledov

Četrti dan zapored kaže zelo slabo

Covid-19 Epa
Število potrjenih okužb spet višje od dva tisoč.

V četrtek je bilo izdanih 2.289 TAN kod, kar pomeni, da se bo tudi danes število novih okužb povzpelo proti 2500. Od ponedeljka bo to tako že četrti zaporedni dan, ko je bilo potrjenih več kot dva tisoč okužb, v torek celo več kot tri tisoč.

V vseh regijah se je število okužb v oktobru močno povzpelo. Največ novih primerov v zadnjih sedmih dneh na sto tisoč prebivalcev beležijo v obalno-kraški regiji. Sledijo ji primorsko-notranjska, goriška in osrednjeslovenska regija. Nad državnim povprečjem, ki je pri 98,6 novih primerih na sto tisoč prebivalcev v zadnjih sedmih dneh, je še podravska regija.

Zaradi naraščanja števila novih primerov so pristojni že sprejeli nekaj odločitev. V bolnišnicah bodo začeli večati kapacitete za oskrbo hospitaliziranih covidnih bolnikov in omejevali nenujne zdravstvene dejavnosti.

Z ministrstva za izobraževanje, znanost in šport so sporočili, da bodo po jesenskih počitnicah uvedli nekaj sprememb. Šolanje se bo nadaljevalo po modelu B ob upoštevanju pogoja PCT. Spreminjajo se pravila glede testiranja zaposlenih in šolajočih.

Kateri ukrepi bodo še sprejeti, pa je v veliki meri odvisno od tega, kakšno bo stanje v bolnišnicah. Meja zmogljivosti oddelkov za intenzivno terapijo je namreč postavljena pri 150 zasedenih posteljah, v bolnišnicah pa je po včerajšnjih podatkih že 131 bolnikov s covidom-19, ki potrebujejo zdravljenje v intenzivni terapiji. Vlada razmišlja tudi o možnosti zapiranja družbe, če ukrepi, sprejeti v minulih dneh, ne bodo delovali. 

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 5
  • QSprm 09:34 29.oktober 2021.

    Le kako je kaj takega mogoce ob vsemogocnem cepivu, ki je baje tudi vstopnica za raj. Lani smo bili sicer na boljsem brez cepiva, samo taka umazana podrobnost ne zmoti fanaticnih korona fundamentalistov. Vera v bolestne dogme je neomajna in ...prikaži več celo bolj trdna kot pri bratih talibanih v kabulu.

  • wax 09:27 29.oktober 2021.

    Uf.. tale graf zgleda k od Shiba Inu.

  • dd 09:15 29.oktober 2021.

    Zakaj ne začnejo zdraviti bolnike s krvno plazmo od prebolevnikov, ki potrjeno hitro zdravi in zagotovo deluje. Najbrž jim je malo mar za zdravje navadnih državljanov in komaj čakajo, da umremo.