Slovenija
38802 ogledov

Šolsko ministrstvo s to novico glede šolanja po počitnicah

Simona Kustec Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport
Sestanek, na katrem je bilo med drugim govora tudi o modelu šolanja, ki bo veljal po jesenskih počitnicah.

Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport je skupaj z Ministrstvom za zdravje in Nacionalnim inštitutom za javno zdravje pripravilo sestanek z rektorji, s predstavniki študentov in sindikatov.

Poleg striktnega in doslednega izpolnjevanja pogoja PCT (preboleli, cepljeni, testirani) je Nacionalni inštitut za javno zdravje (NIJZ) fakultetam priporočil tudi vodenje evidence prisotnosti za posamezno predavanje. 

Vzgojno-izobraževalni proces je v šolah doslej potekal po modelu B ob upoštevanju PCT pogoja. Na ta način bo potekal tudi po jesenskih počitnicah. Zaradi zaostrovanja epidemiološkega stanja pa je Vlada Republike Slovenije že sprejela dodatne ukrepe, ki bodo na področju izobraževanje veljali od 1. novembra 2021 dalje.

izjava Mario Fafangel Slovenija Fafangel: Potrebujemo brezplačno testiranje, dostopno na vsakem vogalu

Testi za zaposlene na 48 ur, več testov za šolajoče se

V skladu z dopolnjenim Odlokom o načinu izpolnjevanja pogoja prebolevnosti, cepljenja in testiranja za zajezitev širjenja okužb z virusom SARS-CoV-2 se poveča pogostnost presejalnega testiranja za vse zaposlene na vsakih 48 ur. 

Dodatno se s prihodnjim tednom uvaja samotestiranje za vse učence osnovne šole, dijake in študente, ki bodo upravičeni do 10 testov za samotestiranje na mesec. Prav tako za področje izobraževanje ni več izjem glede uporabe zaščitnih mask za osebe, ki izpolnjujejo pogoj PC in so v stiku z osebami, ki prav tako izpolnjujejo ta pogoj. Po novem morajo namreč tudi te osebe nositi zaščitno masko.

Covid-19 Covid-19 Zdravje Slovenske bolnišnice v to spremembo zaradi visokih številk okužb odprtje lokalov Slovenija Minister inšpektorje pozval k poostrenem nadzoru

dezurni@styria-media.si

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.