Slovenija
68 ogledov

Čolnarna čaka najemnika

čolnarna, bled Renata Reneja Škrjanc
Občina Bled. Dodatna sredstva namerava pridobiti z oddajo Grajske čolnarne.

Razpis. Blejska občinska uprava se je odločila, da bo Grajsko čolnarno ponudila v najem. Izhodiščna cena za petletni najem je 75 tisoč evrov, interesenti pa lahko ponudbe na razpis, objavljen na spletni strani občine, oddajo do 18. aprila.

Pričakuje še pet čolnov

“Potrebujemo denar,” je odločitev pojasnil župan Janez Fajfar. Grajska čolnarna ni edina, je pa največja na Bledu, je dejal. Obenem od najemnika pričakuje, da bo floto, ki zdaj šteje 18 čolnov, posodobil s petimi novimi.

“75 tisočakov je veliko”

Dosedanji upravitelj, javno podjetje Infrastruktura Bled, o prijavi na razpis še ni razmišljal. Direktor Mirko Ulčar je zadržan predvsem do cene. “Petinsedemdeset tisoč evrov je kar veliko,” je dejal.

Lani so sicer našteli 2.249 uporabnikov, pri čemer čolnov med svetovnim prvenstvom v veslanju niso smeli oddajati. Okrog podobne številke se gibljejo vsa leta. Cena uporabe velikega čolna znaša 17 evrov na uro, malega 15, vsaka nadaljnja ura pa stane devet evrov. Prihodki oddaje čolnov so služili za pokrivanje stroškov čolnarne in urejanju kopališča.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.