Slovenija
27 ogledov

Čopovo bodo za štiri mesece zasedli stroji

ljubljana 09.03.11, Gornji trg, gradbisce, obnova kanalizacije, obnovitvena dela Anže Petkovšek
Prihodnji teden bodo stroji zabrneli tudi na Čopovi ulici v središču Ljubljane. Prenovi Petkovškovega nabrežja in Novega trga pridružila še dolgo pričakovana obnova Čopove ulice, ki jo bo za 1,3 milijona evrov obnovila družba Hidrotehnik, dela pa bodo trajala štiri mesece.

Družba Hidrotehnik, ki jo je javno podjetje Vodovod - Kanalizacija izbralo na javnem razpisu, bo morala prenoviti 124 let staro vodovodno in 79 let staro kanalizacijsko omrežje, hišne vodovodne in kanalizacijske priključke ter padavinsko kanalizacijo. Dela bodo potekala ves dan, ulica pa bo prehodna le v omejenem obsegu.

V sklopu del je predvideno tudi novo tlakovanje ulice, prenova podhoda med Čopovo in Nazorjevo ulico, pri vhodu v podhod pa bodo tudi zasadili drevo in postavili nekaj klopi ter pitnik. Prav tako bodo namestili taktilne oznake za slepe in slabovidne.

Podjetje Vodovod - Kanalizacija je izvajalca del iskalo od začetka leta, ko je objavilo javni razpis, vendar so takrat prejeli previsoke ponudbe. Zato niso izbrali nikogar, temveč so šli v pogajanja, na katerega se je odzval le Hidrotehnik. To podjetje je v preteklosti že uredilo Koseški bajer, obnovil Grudnovo nabrežje, komunalno infrastrukturo na Rudniku in na Bregu uredil sprehajalno pot ob Ljubljanici ter pristan.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.