Slovenija > Črna kronika
3175 ogledov

Avto ušel po klancu in usodno zadel moškega

Policija Anže Petkovšek
Za posledicami nesreče je 67-letni moški umrl v bolnišnici. Še en moški se je lažje poškodoval.

Policisti OKC PU Nova Gorica so bili v torek zvečer obveščeni o nesreči na Colu nad Ajdovščino. V nesreči sta se dva moška poškodovala, eden je utrpel tako hude poškodbe, da je v bolnišnici umrl. 

Po do zdaj zbranih podatkih je mlajši voznik parkiral osebno vozilo na klančini poleg ene tamkajšnjih stanovanjskih hiš in zapustil vozilo, ne da bi poskrbel, da se vozilo ne bi moglo samo premakniti. Avtomobil se je ob 20.39 nenadzorovano sam vzvratno zapeljal po asfaltirani klančini navzdol proti skupini ljudi, ki so stali na parkirišču ob drugi stanovanjski hiši. Avtomobil je pri tem oplazil 62-letnega moškega, ki je utrpel lažjo poškodbo. 67-letnega moškega pa je avtomobil, ki je poškodoval tudi več drugih parkiranih vozil, stisnil ob parkiran traktor.

Hudo poškodovanemu 67-letnemu moškemu so na kraju zdravniško oskrbo nudili reševalci NMP ZD Ajdovščina. Kasneje so hudo poškodovanega odpeljali v šempetrsko bolnišnico, od kjer pa so sporočili, da je moški ponoči podlegel poškodbam. 

Policistom in reševalcem so na kraju nudili pomoč tudi gasilci GRC Ajdovščina. Policija je obvestila pristojne pravosodne organe, s strani preiskovalnega sodnika pa je bila odrejena sodna obdukcija.  

Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil glede tragične nesreče in bodo po zaključku preiskave 24-letnega moškega kazensko ovadili zaradi suma storitve kaznivega dejanja povzročitve prometne nesreče iz malomarnosti. 

Za  posledicami prometnih nesreč je letos na Severnem Primorskem umrlo 10 oseb.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.