Slovenija > Črna kronika
14428 ogledov

Dva dni po porodu umrla, vključili so se kriminalisti

Covid-19, UKC Maribor, nočni UKC Maribor Covid-19, UKC Maribor, nočni
Zdravniki naj bi odlašali s carskim rezom.

Po poročanju časnika Večer je v začetku marca v UKC Maribor dva dni porodu umrla ženska, ki je sicer rodila zdravega otroka. Mariborski kriminalisti so zato odprli predkazenski postopek. 

"Ves čas bivanja v porodnišnici je bilo stanje ploda in matere popolnoma normalno. Opravljen je bil carski rez, otrok je bil kmalu po porodu v dobrem stanju. Po porodu se je stanje porodnice močno poslabšalo. Preseljena je bila v intenzivno enoto. Pacientka je umrla 4. marca," so za Večer povedali iz UKC Maribor, kjer so o dogodku obvestili policijo. Ta zdaja zbira obvestila.

Po neuradnih podatkih novinarjev kriminalisti zdaj preiskujejo, ali so se morda zdravniki za carski rez odločili prepozno, saj naj bi pokojna v porodnišnico prišla s pisnim mnenjem svoje ginekologinje, da priporoča carski rez, ker plod ni bil obrnjen z glavo navzdol. Zdravniki naj bi ji raje predlagali obrat ploda, v kar naj bi porodnica privolila z lastnoročnim podpisom, nato pa naj bi jo obšla slabost, zato so morali opraviti carski rez. Po informacijah Večera naj bi porodnica nato umrla zaradi notranjih krvavitev.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 3
  • Avatar jate
    jate 21:06 20.marec 2022.

    s tvojim podpisom se tako zavarujejo,pošasti

  • Ender3 23:28 18.marec 2022.

    Kakšna notranja krvavitev neki, to je lahko prepoznati. Očitno je šlo za embolijo zaradi plodovnice. Redko je, a se zgodi. Tragično in žalostno 🙏🙏

  • Luksi 20:25 18.marec 2022.

    In kot vedno do zdaj ne bo odgovarjal nihče, čeprav so ignorirali posno mnenje...