Slovenija > Črna kronika
3707 ogledov

Filmski lov slovenskih policistov po italijanskih cestah

Policija Policija
V soboto zvečer se je po slovenskih in italijanskih cestah odvijal pravi policijski lov.

Policisti PU Koper v soboto ob 19.45 uri v Bertokih ustavljali voznika osebnega avtomobila, ki pa se na znake policistov ni odzval in je s povečano hitrostjo peljal dalje.

Policijska patrulja je zapeljala za njim in o sledenju obvestila Operativno komunikacijski center (OKC) PU Koper, ki je v pomoč odredil še dve policijski patrulji. Policisti so bežečega voznika večkrat ustavjali s pomočjo svetlobnih in zvočnih signalov, kar pa voznik ni upošteval. Na območju Škofij je zapeljal v Republiko Italijo, za njim pa so zapeljale vse tri policijske patrulje.

OKC PU Koper je nemudoma obvestil Kvesturo v Trstu, da so policisti na podlagi Sporazuma med vlado Republike Slovenije in vlado Republike Italije o čezmejnem policijskem sodelovanju zapeljali za bežečim avtomobilom v Italijo. V bližini trgovskega centra v Trstu je voznik bežečega avtomobila trčil v drug osebni avtomobil in eno vozilo slovenske policije. Na kraju so policisti PU Koper prijeli pet državljanov Kosova, ki jim je bila odvzeta prostost.

Postopek še ni zaključen, zato policisti dodatnih informacij trenutno še ne morejo podati.

Komentarjev 2
  • mirror 16:33 20.maj 2018.

    Ali je že obveščena Tanja Fajon?

  • mph 13:07 20.maj 2018.

    Vse pohvale policistom. Lahko seveda kot pogosto računamo, da bodo zastopniki kriminalcev ob bebavih zakonih dosegli njihovo oprostitev. Za bruhat.