Slovenija > Črna kronika
498 ogledov

Gorenjca na Dolenjskem gojila konopljo

prepovedana droga
1/6
PU Novo mesto
Preuredila sta kar dve nadstropji hiše.

Trebanjski policisti so opravili hišno preiskavo počitniške hiše v okolici Trebnjega. Ugotovili so, da sta 44- in 45-letna osumljenca z območja Kranja preuredila dve nadstropji počitniške hiše za gojenje konoplje. Našli in zasegli so 401 rastlino konoplje, večjo količino posušenih rastlinskih delcev konoplje ter opremo in pripomočke za gojenje rastlin. 

Osumljencema so odvzeli prostost in ju pridržali. Opravili so tudi hišne preiskave na naslovu bivanja osumljencev, kjer so prav tako našli in zasegli manjšo količino konoplje in druge pripomočke. 

Zoper njiju bodo podali kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog.

prepovedana droga | Avtor: PU Novo mesto PU Novo mesto

Tablete skrila v prestavno ročico

Dolenjski policisti so na mejnem prehodu Slovenska vas v ponedeljek opravili kontrolo vozila, ki ga je vozil 39-letni moški. Poleg njega je bila v vozilu tudi 31-letna potnica. 

Med kontrolo so opravili pregled vozila in pod prestavno ročico našli skritih 1030 tablet, ki vsebujejo prepovedano snov, in dve steklenički z metadonom. 

Prepovedane snovi so zasegli, osumljenca in osumljenko pa bodo ovadili na pristojno tožilstvo.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • Avatar Leon
    Leon 16:29 11.oktober 2017.

    Gorenjca na Dolenjskem gojila konopljo.Temu se strokovno reče globalizacija ! In kje so potem sušili pridelek ?

Sorodne novice