Slovenija > Črna kronika
47048 ogledov

Grožnje na slovenski šoli povezane s streljanjem v Srbiji, policisti v akciji

OŠ Trbovlje Facebook Pogled na OŠ Trbovlje.
Na eni od slovenskih osnovnih šol so bili deležni groženj, ki so prestrašile mnoge starše.

V četrtek zvečer so starši otrok, ki hodijo na eno od trboveljskih osnovnih šol, s strani ravnateljice Petre Čede prejeli srhljivo elektronsko sporočilo.

"Obveščamo vas, da smo danes prejeli neprimerno sporočilo (kot že nekajkrat doslej), ki je verjetno posledica tragičnega dogodka na osnovni šoli v Beogradu," je zapisano v sporočilu iz OŠ Trbovlje.

"Obvestili smo vse ustrezne institucije, ki bodo dodatno poskrbele za varnost, kar bomo storili tudi vsi zaposleni. Pouk in vse dejavnosti bodo potekale normalno," je še dodala ravnateljica šole, ki se je nekoč imenovala po španskih borcih.

Šlo je za grožnje s strelnim orožjem, kot je moč sklepati iz zapisanega. Ravnateljica je povedala, da so v preteklosti že večkrat prejeli podobne grožnje, a da v trenutni situaciji vse skupaj jemljejo še kako resno.

Policija groženj ne podcenjuje

OŠ Trbovlje | Avtor: Facebook Facebook

"V četrtek, 4. 5. 2023, okoli 18. ure smo bili od ravnateljice ene izmed šol na območju Zasavja obveščeni, da je prejela elektronsko sporočilo z grozilno vsebino. Na obvestilo smo se nemudoma odzvali in v sodelovanju s šolo izvedli prve nujne ukrepe za zagotavljanje varnosti življenja in zdravja ljudi ter varnosti premoženja, ki jih bomo izvajali dokler bo to potrebno. Hkrati so policisti zavarovali dokaze in nadaljujejo z zbiranjem obvestil zaradi suma kaznivega dejanja. O vseh ugotovitvah bodo obvestili pristojno državno tožilstvo," so nam potrdili na trboveljski policijski postaji.

V izjavi za javnost je vodja sektorja splošne policije na Generalni policijski upravi Tomislav Omejec dejal, da avtorja groženj, ki so prispele na služben naslov ravnateljice, še niso identificirali, saj se skriva za nadimkom in lažnimi profili.

 "Dokler bo resnost grožnje obstajala, bodo tudi varnostni ukrepi primerni," je Omejec poudaril glede dogajanja v Trbovljah.

Izvedli previdnostne ukrepe

V petek zjutraj so ustrezno zavarovani policisti nadzirali okolico matične šole OŠ Trbovlje in njenih podružnic - PŠ Alojza Hohkrauta v spodnjih Trbovljah in  PŠ Dobovec v istoimenskem naselju.

V Trbovljah so tri matične osnovne šole. Največja je OŠ Trbovlje, ki jo obiskuje več kot 600 otrok. V zgornjem delu mesta je OŠ Ivana Cankarja, v spodnjem, poleg navedene podružnične šole, še OŠ Tončke Čeč.

Veliko staršev, ki so prejeli omenjeno elektronsko sporočilo, je otroke zadržalo doma. V nekaterih razredih je bilo danes tako prisotnih zelo malo učencev.

Glavna vhodna vrata v šolo so bila v času pouka zaklenjena. Zaprti so bili zunanji vhodi v določene oddelke ustanove, kot so telovadnica in pisarne vodstva šole.

Komentarjev 40
  • lojs 21:23 05.maj 2023.

    to prinaša razvoj, se pravi propad civilizacije ... mnogi programerji od facebooka, da ne govorimo o AI, aploh pa tega smart telefona so danes vsi ogorčeni in jim je žal da so dealli kar so, seved pas bo nihče za ...prikaži več nič odgovarjal, škoda je pa ogromna, vse je dokumentirano, da se nebi kaj izmislil ... pač tako je kot je ... vse gre v kurac

  • alexander 19:45 05.maj 2023.

    Sej ni čudno, tak je sistem komunizma.

  • alexander 19:43 05.maj 2023.

    Sistem komunizma, pa to.

Sorodne novice