Slovenija > Črna kronika
2370 ogledov

Grozno, kaj so počeli v predoru: Vozili vzvratno in vijugali

DARS predor tunel šentvid Saša Despot
Policisti so se odzvali na klic očividca in Darsa.

Ob 8.26 je bila policija s strani Darsa obveščena, da je v tunelu Kastelec v smeri proti Kozini za trenutek ustavilo tovorno vozilo, nato pa je začelo z vzvratno vožnjo. "Ustavilo je v odstavni niši pred tunelom, zatem pa odpeljalo proti Kozini," razlaga Anita Leskovec iz PU Koper. "Ko bo ugotovljen voznik, mu bo sledil ukrep."

Ob 12.51 so policijo obvestili, da so zaznali previsoko vozilo pred predorom Kastelec v smeri proti Kopru. "Policisti so tovorno vozilo
izsledili in opravili meritve, vendar kršitve niso zaznali,"
navajajo pri PU Koper.

Porušen del stropa v predoru Grozljivo Svet V predoru se je zrušil 2,5 tone težek del stropa

Ponoči, ob 1.49, pa so koprski policisti prejeli klic očividca, ki je povedal, da vozi skozi tunel Markovec proti Kopru. "Pred njim sta vozila dva osebna avtomobila znamke Renault in Toyota," razlaga Leskovčeva. "Povedal je, da peljeta drug za drugim zelo skupaj in vijugata po cesti."

Policisti so oba ustavili v Izoli. "41-letnemu vozniku iz Krvavega Potoka je alkotest je pokazal 0.49 mg/l," je povedala Leskovčeva. "Prepovedana mu je bila nadaljnja vožnja in izdan plačilni nalog. 40-letna voznica iz Izole pa je odklonila preizkus alkoholiziranosti, zato ji sledi obdolžilni predlog."

DARS predor avtocesta šentvid Avto Kdaj bom v slovenskem predoru lahko poslušal svojo priljubljeno komercialno postajo?

Vožnja skozi predore se bistveno razlikuje od tiste na odprti cesti. "V predorih je prepovedano obračanje, vzvratna vožnja ali  ustavljanje, razen v nujnih primerih, ko lahko vozilo v ustavimo v odstavni niši - v tem primeru moramo vozilo takoj ugasniti," opozarjajo pri policiji. "Ob vstopu in izstopu iz predora se, posebej ob slabem vremenu, zelo hitro spremenijo vozne razmere, zato moramo biti bolj pozorni, kot sicer. Hitrost in varnostna razdalja sta v predorih stalno nadzirana."

Dodajajo, da so daljši predori opremljeni z video nadzorom in opozarjajo, da naredite vse, kar je v vaši moči, da preprečite morebitno nesrečo.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.