Slovenija > Črna kronika
2396 ogledov

Mariborčan prežal na otroke, na računalniku imel posnetke zlorab mladoletnikov

Novogoriški pedofil naj bi se spravil na najmanj dvanajst otrok. Žurnal24 main
Moški iz okolice Maribora prek lažnega profila na Facebooku otroke nagovarjal, da so mu pošiljali svoje gole fotografije.

Mariborski kriminalisti so ovadili 38-letnega moškega iz okolice Maribora, ki je utemeljeno osumljen storitve več kot 30 kaznivih dejanj posesti in posredovanja posnetkov spolnih zlorab otrok ter kaznivega dejanja pridobivanja oseb, mlajših od petnajst let, za spolne namene. 

38-letni moški je na družbenem omrežju Facebook ustvaril več profilov, med drugim z imenom Schmata Nosko in Schmatta Nosko, s katerimi je navezoval stike z otroki in mladoletniki. Prek lažnega profila, na katerem ni imel objavljenih svojih pravih fotografij, je od več 10 otrok in mladoletnikov iz Slovenije in Hrvaške pridobil fotografije, na katerih so goli in videoposnetke njihovega samozadovoljevanja. Fotografije in posnetke si je shranil na svoje elektronske naprave, nato pa te vsebine posredoval naprej. Kriminalisti so med preiskavo ugotovili, da je osumljeni otrokom in mladoletnim žrtvam posredoval posnetke svojega golega telesa.  

Kriminalisti pozivajo vse, ki bi jim moški z navedenih Facebook profilov posredoval posnetke spolnih zlorab otrok, da to prijavijo policiji, saj so v nasprotnem primeru sami storilci kaznivega dejanja posedovanja posnetkov spolnih zlorab otrok. 
 

Letos že obsojen za takšna dejanja

Moški je specialni povratnik, ki je bil za istovrstna kazniva dejanja 1. junija letos že pravnomočno obsojen na 1 leto in 3 mesece zapora, s preizkusno dobo 4 let. Med preiskavo je bilo ugotovljeno, da je osumljeni, kljub temu da je bil za istovrstna dejanja že obsojen, z izvrševanjem kaznivih dejanj nadaljeval. 

Že nekaj dni po podani prvi kazenski ovadbi in zasegu mobilnega telefona je kupil drug mobilni telefon in v dobrem mesecu za tem spet vzpostavil stik z isto mladoletno žrtvijo, za katero je bil prehodno ovaden. 

Zanj odredili pripor

Osumljencu so 26. oktobra odvzeli prostost, sodnica pa je zanj odredila pripor. Ovaden je zaradi utemeljenega suma storitve več kot 30 kaznivih dejanj posesti in posredovanja posnetkov spolnih zlorab otrok kakor tudi za kaznivo dejanje pridobivanja oseb, mlajših od petnajst let, za spolne namene. Grozi mu zaporna kazen do 8 let. 

Anton Klančnik Zlorabe Slovenija "Žal se vse to dogaja tudi v Sloveniji"

*Fotografija je simbolična.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 3
  • Vesna Dolšak 17:40 27.oktober 2017.

    Javno je treba objaviti ime in priimek takega kretena in njegovo fotografijo, da se ve, kdo je.

  • Avatar Leon
    Leon 17:34 27.oktober 2017.

    Čudna so pota gospodova ! Spomnim se primera iz MB pred leti ,ko je starš ujel osebo na delu in mu jih nadeval .......potem pa se je pravdal in plačal odškodnino .

  • Avatar Džoser
    Džoser 14:57 27.oktober 2017.

    Najprej na sodišče ga obsoditi nato na kliniko,da mu odrežejo premoženje skupaj s testisi nato pa na okrevanje v zapor za trideset let.