Slovenija > Črna kronika
7335 ogledov

Mati na sodišču prosila milosti za hčerko, ki je ubila sestro dvojčico

umor Maribor Jure Banfi, mariborinfo.com
Na sodišču je tragični dogodek opisala tudi mati dvojčic.

Na mariborskem sodišču se je nadaljevalo sojenje Medihi Hromadžić, ki naj bi marca letos v stanovanjskem bloku na mariborskem Pobrežju umorila sestro dvojčico in nato napadla še mater. Razdvojena med žalovanjem za umrlo hčerko in obtoženo, ki jo je danes na sodišču prosila za usmiljenje, je opisala dogajanje tistega dne. 

Osmega marca zjutraj jo je zbudil hrup v kuhinji, zato je vstala in odšla pogledati, kaj se dogaja. V šoku je videla, da je vse krvavo, saj je ena sestra z nožem zabadala drugo. Mati je poskušala napadalko ustaviti, ranjena sestra pa je zbežala na hodnik. 

Mediha je večkrat od strani zabodla tudi mamo, ki se je napadalke oklenila s hrbtne strani in klicala na pomoč. Mati je povedala, da ji je nato zdrsnilo in je izgubila zavest. zbudila se je šele v bolnišnici. 

Nož kri nasilje umor dokaz Družinska tragedija Slovenija Mariborčanka 48-krat zabodla sestro dvojčico

Sestri nista bili v dobrem odnosu

Na vprašanje tožilke Tadeje Majcen, če je dan pred tem tragičnim dogodkom opazila kaj posebnega v odnosu med sestrama, je odgovorila nikalno. Povedala je, da se sestri nista dobro razumeli in sta se vedno dosti prepirali. Sedaj pokojna je bila večkrat odsotna, medtem ko je Mediha še živela doma in je bila po besedah matere zelo naporna. "Vse je hotela imeti pod nadzorom, stalno je vsiljevala svojo voljo," je povedala.

Vse tri naj bi v preteklosti trpinčil mož oziroma oče, ki pa zadnja leta ni več živel z njimi. "On ju je enostavno psihično uničil. Ena se je znala izvleči iz te situacije, druga pa ne," je povedala mati.

Zagovornik obtožene Franci Šošterič jo je vprašal, če je imela Mediha kakšne razloge, da bi bila ljubosumna na sestro. Mati je zatrdila, da sama med hčerkama ni delala razlik, je pa bilo čutiti ljubosumje. "Nisem si predstavljala, da bi se lahko tako kruto končalo," je dejala.

umor Maribor | Avtor: Jure Banfi, mariborinfo.com Jure Banfi, mariborinfo.com

Napetosti blažili s pogodbo

Šošterič je nato sodišču predložil pogodbo, ki jo je mati leta 2007 sklenila z Mediho. V njej so natančno določeni odnosi med njima in načini uporabe skupnega stanovanja. "Se vam kot materi zdi normalno, da sklepate takšno pogodbo s svojim lastnim otrokom?" jo je vprašal. Mati je odgovorila, da ji je sklenitev takšnega dokumenta svetoval družinski prijatelj, da bi tako lahko ublažili napetosti doma, a v praksi ni dolgo zdržal.

"Upam, da mi bo mami lahko oprostila"

Ko je mati končala s pričanjem, je za besedo prosila obdolžena Mediha. "Boli me to, kar se je zgodilo. V sebi še vedno čutim svojo sestro in ne morem verjeti, da se je to, kar slišim na sodišču, res zgodilo. Celo življenje bom to nosila na srcu. Vem, da je mami strašno hudo, in upam, da mi bo lahko oprostila," je prebrala z lista, kar si je zapisala.

umor Maribor Slovenija Maribor: Sestro zabodla naravnost v srce

Grozi ji 30 let zapora

Sojenje se bo nadaljevalo sredi oktobra. Tožilstvo 38-letni Medihi Hromadžić v obtožnici očita kaznivo dejanje umora na grozovit način sestre ter poskusa umora matere. Na predobravnavnem naroku ji je v zameno za priznanje predlagalo kazen 30 let zapora, a Hromadžićeva ni pristala na to. Svoj zagovor naj bi podala kasneje.

Kot izhaja iz obtožnice, je obtožena v družinskem sporu najprej napadla sestro in jo 48-krat zabodla z nožem. Vmes je v dogajanje posegla mati, ki naj bi se je obtožena prav tako lotila z nožem in jo zabodla vsaj dvanajstkrat. Sestra je uspela priti do hodnika in poklicati pomoč, a naj bi jo obtožena nato še večkrat zabodla, tako da je na kraju dogodka umrla.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 4
  • Lara_Woodhouse 15:59 28.september 2018.

    Dobra novica zdaj ponuja Google spletno poslovanje na domu. Za 3 ure na spletu lahko zaslužite do 958 do 1327 dolarjev na dan doma. To delo sem začel in še nikoli nisem bil srečnejši in zdaj ga delim z vami, ...prikaži več zato ga lahko preizkusite tudi. Pridružite se nam in obiščite našo spletno stran zaa več podrobnosti ... ........ ➤➤➤ www.WebJob98.Com

  • Jožef Koprivnikar 14:12 28.september 2018.

    Resnično nevredna da jo obsveti sonce.Škoda da ni dosmrtnih zaporov za takšna hudodelstva, Da bi takšne vtaknili v zapor v kočevske gozdove kjer bi bili obdani s krdelom volkov.