Slovenija > Črna kronika
153 ogledov

"Vedno bosta v naših srcih!"

Klara in Mia Tadeja Rome/Facebook
Tragična usoda Mie in Klare, dveh taborniških vodnic iz Društva tabornikov Rod Bičkova skala, je na spletu sprožila velik odziv.

"Samo sekunda je potrebna, da se svet obrne na glavo. Klara in Mia vedno bosta v naših srcih," so zapisali na Facebooku na strani  omenjenega društva, na njihovi uradni spletni strani pa ob fotografiji včeraj preminulih najstnic piše: "Izgubili smo dva bisera, dolgo sta rasla, polna mehkobe, dobrote, veselja, … Nagrade ni, saj sta izgubljena za vedno."

Poleg društva, v katerem sta bili mladenki zelo dejavni, pa so se na njuno nepotrebno in veliko prezgodnjo smrt odzvali tudi številni drugi uporabniki Facebooka. Ti svojcem in prijateljem žrtev izrekajo sožalje, tisti, ki so pokojni dekleti poznali osebno, pa poudarjajo njun lep značaj.

"Nimam besed ob izgubi dveh čudovitih mladih deklet. Boli me srce, ko izgubili smo vse. V naših srcih bodo večno bile in rosno oko nanju spomin naj bo. Počivajta v miru. Moje sožalje izrekam vsem svojcem in njenim prijateljem. Iskreno sožalje,“ je zapisal eden od žalujočih.

 "Vsa čast mimoidočim"

"Punci počivajta v miru. Mnogo prezgodaj ... sožalje tudi svojcem. Verjamem da ni uničil le dveh življenj ... Ne morem verjeti da je v pravni državi to sploh mogoče in da ti taki "ljudje" vozijo nasproti praktično vsak dan – brez izpita, pijani, z neregistriranimi avtomobili, zadrogirani, znanci policije, na koncu še pobegnejo ... noro. Upam da ga doleti najhujša možna kazen, čeprav verjamem da hujšega, kot se je zgodilo nič hudega slutečima dekletoma in staršem ne more biti. Naj trpi vsaj tako kot svojci ... če ima kaj vesti (čeprav dvomim) ... Ni fer in ne morem si predstavljati trpljenja, bolečine ... samo to lahko še rečem. Obenem pa vsa čast mimoidočim. Taki si zaslužijo kakšno odlikovanje na državni ravni,“ pravi Petra, uporabnik Dušan pa je dodal: "Dragi dekleti, ponesita taborniško idejo tudi v onostranstvo. Tu bodo mnogi nadaljevali vajino delo. Iskreno sožalje domačim in vsem vajinim taborniškim prijateljem!“

"Draga naša vodnica Klara in draga vodnica Mia, neizmerno nam je žal, da se je to zgodilo. Zelo zelo vaju bomo pogrešali. Bili sta najboljši. Iskreno sožalje članu našega voda Iziju in obema družinama ter vsem prijateljem,“ pa se je od nesrečnic v imenu Klarinega voda Tigri poslovil Martin.

Nove informacije o nesreči lahko preberete TUKAJ.

Komentarjev 4
  • Stolp 19:06 08.maj 2013.

    Bravo! Končno en pameten in človeški komentar na to nesrečo, ne samo tu na žurnalu ampak na sploh po naših forumih.Povzročitelj naj bo strogo kaznovan in to je to. Ne pa da se dela sedaj iz tega nacionalni ...prikaži več linč in celo politični problem.Vsakič ko se peljem v ali skozi Nemčijo slišim kako je kak pijan in/ali z vožnjo v obratno smer na AC povzročil nesrečo. Tam je to več ali manj žalostna statistika. Storilec verjamem da je strogo kaznovan, ne dela pa se iz tega političnega problema ker norci so pač povsod če so še tako stroge kazni in še tako dobra vozniška kultura. Prav tako tam ne delajo linča. Povzročitelj je tako ali tako že zaznamovan do smrti pa če se kesa ali pa ne.

  • Izudin 17:48 08.maj 2013.

    Nesrečnih je en kup ljudi, tudi povzročitelj ima svojce, ki jim ni vseeno. Res je neodgovorno takole pijan in zdrogiran vozit, samo dejstvo je, da tega ni naredil za nalašč in da trpijo tudi njegovi svojci. Tisti ki pa masturbirate ...prikaži več tukaj ob tem dogodku, se pa zamislite ... če že ne vam, se to lahko zgodi komu, ki ga imate radi, sigurno bi v tem primeru drugače gledali na njega. Želim povedat, da nikakor ne morete Trobca, Pluta in tega nesrečnika zmetati v isti koš, tisti ki tako misli, mu pa tudi za dekleti ni mar, ampak se samo naslaja nad nesrečo. Očitno je, da je bil potreben zdravljenja, če se je utapljal v raznih substancah, tega srečen človek ne počne, torej je imel tudi sam probleme.Dokler lahko kupiš alkohol za vsakim vogalom, ja za to vsaj 50% kriva tudi družba oz. zakonodaja, ki omogoča prodajo alkohola

  • Lavdan 17:42 08.maj 2013.

    Ni mi jasno zakaj skrivajo ime brezvestneža. Takoj ga je treba razpeti na pranger.