Slovenija > Črna kronika
544 ogledov

Najmanj toliko zapora zdaj čaka 34-letnika, ki je tihotapil migrante

Vozilo, v katerem je voznik prevažal 13 državljanov Pakistana PU Celje
Celjski policisti ujeli 34-letnika.

Policisti PU Celje so prijeli voznika, ki je avgusta letos v Slovenijo ilegalno pripeljal 13 Pakistancev in jih v nečloveških razmerah  zapustil v pokvarjenem osebnem vozilu na avtocesti.

Voznik naj bi sicer državljane Pakistana naložil na Hrvaškem in jih ilegalno pripeljal v Slovenijo, namenjeni pa so bili v Italijo.

Pakistanci so bili zaradi vožnje v nečloveških razmerah obnemogli, enega so zaradi slabega zdravstvenega stanja morali oskrbeti v celjski bolnišnici. Policisti so jih nastanili v azilnem domu v Ljubljani. 

To sredo, 15. 12., pa so policisti končno našli voznika, mu odvzeli prostost in ga pridržali - kot so pojasnili, gre za 34-letnega državljana Bosne in Hercegovine. 

Danes ga bodo s kazensko ovadbo privedli k preiskovalnemu sodniku, za storjeno kaznivo dejanje pa mu grozi od tri do petnajst let zapora in denarna kazen, so še povedali celjski policisti.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 2
  • ico8 17:53 17.december 2021.

    Jes sm pa mislo, de je biu tisti iz tvijterja, ki prav da je "En iz cjela" el neki takiga...

  • Tana_Kerr 14:18 17.december 2021.

    Google je vsak teden plačal spletno delo od doma od 6000 do 10000 evrov. Od Googla sem prejel prvi mesec 27416 evrov plače. V prostem času delam 3 ure na dan. pojdite na to stran za več podrobnosti............ >>>>>>>>>>>> 𝐖𝐰𝐰.𝑫𝒐𝒖𝑰𝒏𝒄𝒐𝒎𝒆.𝐜𝐨𝐦