Slovenija > Črna kronika
10771 ogledov

Nasilni najstniki so si nadeli "posebno ime"

medvrstniško nasilje Profimedia
Policija je nagovorila javnost zaradi vse pogostejšega medvrstniškega nasilja. Predstavili so ukrepe.

Načelnik policijske postaje Ljubljana Bežigrad Jure Ulčar je predstavil podatke o nedavnem napadu skupine mladostnikov na 13-letnega šolarja v Ljubljani.

"Lahko rečemo, da smo odkrili vse storilce tega kaznivega dejanja," je dejal Ulčar. Dodal je, da so za storilce predvideni vzgojni ukrepi.

Načelnik PP Bežigrad je razkril, da so storilce obravnavali prvič. Dejal je, da si je ta neformalna skupina mladostnikov nadela tudi "posebno ime".

Povedal je, da so policisti opravili pogovore s starši žrtve in tudi razgovore z osumljenci, prav tako pa so zbirali obvestila oseb, ki bi o dogodku lahko dale koristne informacije.

Dodal je, da so stopili v stik z vodstvom šole, ki jo obiskuje žrtev. Tam bodo v kratkem izvedli predavanje o nenasilni komunikaciji.

V primeru, ko se na določenem območju poveča število kaznivih dejanj policja tudi poveča svojo prisotnost na območju, je dejal in poudaril, da morajo starši "prepoznavati znake medvrstniškega nasilja". "Prav tako je pomembno tudi prepoznavanje spletnega nasilja, ki je trenutno v porastu," je dodal.

Dan po dogodku je družina napadenega 13-letnika o primeru obvestila policijo, a naj bi naletela na neodzvinost. Na policiji so to že zavrnili.

"Prijavo je ob naznanilu sprejel policist na policijski postaji, ki je takoj tudi nadaljeval z zbiranjem obvestil v smeri izsleditve storilca suma kaznivega dejanja nasilništva," so sporočili iz PU Ljubljana.

Komentarjev 13
  • jakec1575 22:10 28.oktober 2022.

    Za mladoletne so odgovorni starsi. Ko bojo ocetje in mame zaceli hoditi v arest, se bo zadeva rapidno spremenile.

  • albert6 19:22 28.oktober 2022.

    Če bi imeli nekdanje učitelj oče bi same uredile magari ni še kak žandar imel plačo oko

  • Luksi 17:33 28.oktober 2022.

    Tukaj se gre za nekaj mulcev, ki so napadli drugega mulca in ne za resno kaznivo dejanje. Policija bi jih morala izslediti in nabunkati s pendreki, ne pa da dobijo " opomin"...

Sorodne novice