Slovenija > Črna kronika
16584 ogledov

Novo glede smrtonosnega napada na 71-letnico

Ameriški bully
Nove podrobnosti včerajšnjega napada psov, zaradi katerega je umrla 71-letnica.

Včeraj smo poročali, da je zaradi posledice ugrizov psov umrla 71-letnica iz okolice Črnomlja. 

Policija je do sedaj potrdila le, da je ob 17.30 zaradi posledic poškodb od ugrizov psov umrla 71-letnica iz okolice Črnomlja. Več informacij bodo pristojni podali na današnji izjavi za javnost ob 12.15 na novomeški policijski upravi. 

Psi american bully Grozljivo Slovenija V Črnomlju skupina psov do smrti pogrizla 71-letnico

Napad se je zgodil v Stražnjem Vrhu pri Črnomlju, po podatkih DolenjskaNews naj bi šlo za pse nekega vzreditelja pasme ameriški bully, poškodovana ženska pa naj bi bila celo mati vzrejitelja.

Veterinarska inšpekcija podatke o primeru še zbira, je pa privi mož Uprave za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin (UVHVVR) Janez Posedi včeraj za komercialno televizijo POP TV potrdil, da so na kraju napada našli več psov. "Na mestu so bili najdeni štirje odrasli, šest mladičev in v stanovanju še dodatni trije," je za 24UR Zvečer povdal Posedi. 

Dodal je, da so do sedaj uspeli izvedeti, da ima lastnik prijavljenih pet psov. "Zakaj drugačno število, moramo še ugotoviti," je dejal in pojasnil, da se šest mladičev v kvoto ne šteje, saj psov, mlajših od enega leta ni potrebno evidentirati. Ni želel izključiti niti možnosti, da so psi, ki niso bili prijavljeni, last drugega lastnika. 

pes Slovenija V Sloveniji 2077 nevarnih psov

Prav tako včeraj še ni bilo znano, ali ima lastnik psov dovoljenje za vzrejo, so pa bile vse živali odvzete in predane zavetišču. Pred tem noben od psov ni bil evidentiran kot nevaren pes, veterinarska inšpekcija torej nima podatkov, da bi kateri od psov lastnika že kdaj koli koga napadel.

Za morebitne nove informacije smo povprašali UVHVVR, na odgovore še čakamo. 

Več sledi ...

Na Dunaju vsako leto zabeležijo okoli 600 nevarnih pripetljajev z živalmi, večin dunaj Svet Obvezen izpit za lastnike nevarnih psov

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 2
  • ode 07:08 14.september 2017.

    Psi so vzeli pravico v svoje "roke". Sodba je bila pravična, učinkovita in izvršena takoj, na licu mesta.

  • kapibara 11:56 13.september 2017.

    Žal, nadaljevanje zgodbe o "3 Bulmastifih, borcih za pravico", katero je lobije pometel pod preprogo. Res imamo pre-zlizane lobije :-( Preberite si kronologijo o teh 3 (4) Bulmastifih