Slovenija > Črna kronika
26 ogledov

O razlogih za kopičenje nevarnih snovi molči

TNT Anže Petkovšek
Policija že peti dan prazni skladišča z nevarnimi kemikalijami, orožjem in strelivom. Zoper lastnika kemikalij pa je sodišče uvedlo pravnomočno preiskavo.

Senat ljubljanskega okrožnega sodišča je zavrnil pritožbo 72-letnega upokojenega kemika iz ljubljanskega Novega Polja, pri katerem so sredi tedna zasegli za preko 4000 litrov kemikalij in več kilogramov smodnika ter razstreliva, zato bo ta še naprej ostal v priporu. "Zoper omenjenega je bil odrejen pripor iz razloga ponovitvene nevarnosti, pripor je odrejen za obdobje 30 dni," pojasnjujejo na sodišču. Zoper 72-letnika pa je pravnomočno uvedena tudi preiskava.

Še nekaj ur za reševanje pritožbe

Policija medtem nadaljuje s preiskavo, saj želijo odkriti razloge oziroma s kakšnim namenom je priprti kemik hranil vse te nevarne predmete in snovi.

72-letnik namreč po naših informacijah do sedaj ni pojasnil, čemu je vse to hranil in na kakšen točno točno je nameraval to uporabljati.

Kriminalisti naj bi namreč že praktično izključili možnost, da bi osumljeni nameraval vsa ta sredstva preprodajati na tako imenovanem črnem trgu. Resneje pa naj bi sumili, da je bolj verjetno, da bi moški kemikalije in orožje hranil kot zbiratelj, pri čemer pa se najverjetneje ni zavedal, da bi bilo takšno zbiranje nevarno tako zanj kot za celotno sosesko.

Potem, ko so policisti, kriminalisti, forenziki, gasilci in ostali pripadniki civilne zaščite dobre tri dni odstranjevali, uničevali in odvažali kemikalije iz kemikove hiše oziroma soseske v Novem Polju, kjer živi, pa je policija odkrila še en njegov laboratorij na samotni domačiji sredi gozdnega območju naselja Cirkuše. Tudi tam bo zdaj potrebno zasežene kemikalije bodisi uničiti bodisi odstraniti.

Komentarjev 2
  • allstarr111 16:45 12.december 2014.

    pa kakšen bulšit je zdej to ? pojasnjevat policiji za kaj boš uporabljal LEGALNO kupljene kemikalije ? V bistvu dokler ŠKIFI niso tikal zedeve ni bilo nobene nevarnosti.

  • Žurnalček 15:20 12.december 2014.

    Dejte no povedati , kje je bil nekoč zaposlen , pa da vidmo ali je amater v rastrelivih ali je delal pa v Kamniku in je profi !