Slovenija > Črna kronika
90 ogledov

Otrok domnevno umrl zaradi podhranjenosti

Otrok in starši. Shutterstock
V ljubljanski bolnišnici je včeraj, domnevno zaradi podhranjenosti, umrl nekaj manj kot leto dni star otrok. Zadevo preverja tudi novomeška policija, ki je bila obveščena o slabem zdravstvenem stanju otroka.

V novomeški zdravstveni dom so včeraj popoldne pripeljali otroka, ki naj bi bil podhranjen in so ga kasneje zaradi slabega zdravstvenega stanja prepeljali v ljubljanski klinični center, poroča Radio Krka.

Pri slabem letu tehtal le dobre tri kilograme

Sprejem otroka na oddelek za otroško kirurgijo in intenzivno terapijo Kirurške klinike UKC Ljubljana je za zurnal24.si potrdila tiskovna predstavnica za stike z mediji v UKC Sabina Vrhnjak.

Po besedah Ivana Vidmarja, predstojnika oddelka, je otrok umrl zaradi zastrupitve krvi, navaja dolenjski radio, neuradno pa še poročajo, da je otrok tehtal le tri kilograme in pol.

Primer v rokah kriminalistov

Okoliščine smrti že preverjajo tudi na Policijski upravi (PU) Novo mesto. Predstavnica za stike z mediji Alenka Drenik je potrdila, da so bili na PU Novo mesto včeraj obveščeni o slabem zdravstvenem stanju otroka, ki je istega dne v večernih urah v bolnišnici umrl.
"Preiskovalna sodnica je izdala odredbo za izdelavo izvedenskega mnenja o smrti otroka, ki ga opravljajo na inštitutu za sodno medicino v Ljubljani. Izsledki izvedenskega mnenja bodo predvidoma znani v naslednjih dneh. Novomeški kriminalisti ugotavljajo okoliščine, zbirajo obvestila in o ugotovitvah obveščajo pristojno tožilstvo," je še sporočila Drenikova.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.