Slovenija > Črna kronika
45 ogledov

Padalec ni več neposredno ogrožen

jadralno padalo Shutterstock
Slovenski padalec, ki je v nedeljo padel na mino na pobočju Jahorine, ni več življenjsko ogrožen.

"Padalec je povsem pri zavesti in komunikativen," nam je povedala tiskovna predstavnica sarajevskega kliničnega centra Biljana Jandrić. "Opravili so mu vse kontrolne preglede, ki so pokazali, da je vse v redu in da gre na bolje. Začel je sam jesti in z vsemi komunicira. Ni več neposredno ogrožen, a moramo biti še vedno pazljivi, saj gre za izredno hudo poškodbo. Za zdaj smo zadovoljni," je pojasnila.

Predstavniki sarajevskega kliničnega centra so v stikih z ljubljanskimi zdravniki. Na začetku prihodnjega tedna se bodo začeli pripravljati na premestitev v ljubljanski klinični center. Glede na trenutno stanje pacienta ni potreben helikopterski prevoz. Kot je dejala Jandrićeva, ga lahko v Ljubljano prepeljejo s katerokoli obliko prevoza.

"Potrebna bo še operacija komolca, ki jo lahko opravimo tukaj ali pa v Ljubljani. Ne gre pa za poškodbo, ki bi ga življenjsko ogrožala," je še povedala.

Spomnimo, v nedeljo je skupina petih slovenskih padalcev opravila polet na območju Jahorine. Osemindvajsetletnik je pri pristanku naletel na mino, ki je eksplodirala in ga huje poškodovala. Utrpel je poškodbe obeh nog in trebuha. Zdravniki so mu zaradi poslabšanja stanja pred predvidenim prevozom v ljubljanski klinični center v ponedeljek morali amputirati obe nogi in mu iz trebušne votline odstraniti delce mine.

Komentarjev 2
  • Žurnalček 21:56 09.november 2011.

    Poškodovani je Simon Vogrinec.

  • 1111 16:01 04.november 2011.

    pred dvemi dnevi so mu jemali iz trebušne votline delce granate, sedaj pa že samostojno je????? ...hahahahahaha...