Slovenija > Črna kronika
7863 ogledov

Padla odločitev o Šišku

Aretacija Andreja Šiška Sobotainfo.com
Policisti so pred iztekom roka pred preiskovalnega sodnika pripeljali Andreja Šiška.

Andrej Šiško, vodja Štajerske varde, je zjutraj stopil pred sodnika, ki je zanj odredil sodno pridržanje, so sporočili z Generalne policijske uprave. Rok za njegovo privedbo pred preiskovalnega sodnika se je iztekel zjutraj ob 6. uri. Sodnik ima zdaj 48 ur časa, da odloči, ali bo za Šiška odredil pripor ali ne. 

Šiškov odvetnik Viktor Osim je za STA pojasnil, da je preiskovalni sodnik mariborskega okrožnega sodišča za Šiška odredil 48-urno sodno pridržanje. "To, kar se mu očita, nima vseh elementov kaznivega dejanja. Prepričan sem, da iz tega ne bo nič," je dejal Osim in dodal, da bo sodnik Šiška zaslišal v nedeljo.

Osim pričakuje, da bo preiskovalni sodnik vodjo Štajerske varde Šiška izpustil iz pridržanja. Če pa se bi se sodnik odločil za pripor, odvetnik napoveduje pritožbo na zunajobravnavni senat.

Andrej Šiško štajerska varda Novo Slovenija Ob Šišku prijet tudi član SDS

Za osumljenega obstaja utemeljen sum, da je organiziral in aktivno sodeloval v zborovanju, ki je potekalo 1. septembra na območju travnika in v gozdu pri Janhovi na območju Apač. Kot je na četrtkovi novinarski konferenci pojasnil vodja sektorja kriminalistične policije na Policijski upravi Maribor Robert Munda, je iz objav z zborovanja, ki so zakrožile po družbenih omrežjih, razvidno, da je osumljenec s pozivi ščuval k strmoglavljanju najvišjih predstavnikov države, udeležence pa je pozival tudi k izpolnitvi njegovih pozivov. Tako so kriminalisti ugotovili, da so bili izpolnjeni vsi pogoji za sum ščuvanja k nasilni spremembi ustavne ureditve.

Šiško štajerska varda | Avtor: Facebook Facebook

Prav tako je bilo iz fotografij in video posnetkov razvidno, da je osumljeni posedoval jurišno puško, ki spada v kategorijo prepovedanega orožja - gre za vojaško orožje, posest katerega posameznikom ni dovoljena.

Aretacija Andreja Šiška Štajerska varda Slovenija Policija razkrila, kaj je pokazala preiskava v zadevi Štajerska varda

Kriminalisti so po hišnih preiskavah pridržali dve osebi, a so eno osebo še isti dan spustili iz pridržanja. Drugi osumljenec naj bi novačil osebe k udeležbi na zborovanju. Policija preverja, ali so bile vse osebe na zborovanju prostovoljno ali so bile morebiti zavedene. Namen zborovanja naj namreč ne bi bil znan pred začetkom dogodka, dobili pa so navodila, kako naj bodo oblečeni in obuti. 

dezurni@zurnal24.si
 

Komentarjev 17
  • Avatar cvichekbrother
    cvichekbrother 11:14 09.september 2018.

    Končno so se fantje s trebuščki spravili v naravo na svež zrak zdaj pa ......

  • OMER 09:07 09.september 2018.

    TERORISTI SO PRI NAS.

  • 6a6330cf643e6297e0f11772a01ce2d9c0c144b1 18:42 08.september 2018.

    Šiško si je priskrbel rento, ki mu jo bomo državljani plačevali za čas pridržanja. Kot kaže ima čas in vsaka akcija okrog njega mu zgolj zvišuje rejting. Njegovi pivski kolegi in on so enako krivi konspiracije proti državi kot NSK ...prikaži več ali lovci na skupnem lovu. Vsakdo ima pravico da nosi sekiro in dokler sekira ni neposredno udeležena pri zločinu je zgolj orodje (kot tisto v hlačah), kot je opeka zgolj gradbeni material ali pa nož le za rezanje salame. Žal bo učinek te zgodbe obraten želenemu.

Sorodne novice