Slovenija > Črna kronika
1990 ogledov

Panika v celjskem zaporu, na delu bombni tehniki

Celje zapor gov.si Celjski zapor.
Že našli storilca.

Kot smo v petek že poročali, smo bili v zgodnjih jutranjih urah obveščeni, da je takrat še neznani storilec, pred enega od vhodov v stavbo celjskih zaporov, nastavil sumljiv predmet.

Celjski policisti so v sodelovanju z gasilci takoj zavarovali območje okoli celjske tržnice in zaporov. Bombni tehniki iz Specialne enote policije, ki so prišli na kraj so ugotovili, da v omenjenem primeru ni šlo za eksplozivno sredstvo.

Z zbiranjem obvestil in ostalimi preiskovalnimi dejanji so celjski policisti  ugotovili, da je predmet pred stavbo celjskih zaporov nastavil 38-letni moški, doma z žalskega območja. 38-letniku so v popoldanskih urah odvzeli prostost in  ga po opravljenih preiskovalnih dejanjih spustili na prostost.

Zaradi suma storitve kaznivega dejanja zloraba znamenj za pomoč in nevarnost, ga bodo kazensko ovadili. Za storjeno dejanje mu grozi do treh let zaporne kazni.

Osumljenega 38-letnika smo v preteklosti že dvakrat obravnavali zaradi sumov storitve kaznivih dejanj z elementi nasilja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.