Slovenija > Črna kronika
776 ogledov

Zaradi sumljive pošiljke več ur v karanteni

Rumena kuverta Shutterstock
Iz pošiljke se je vsul prah.

Na naslov moškega v naselju Gornja Bistrica je bila danes s hitro pošto dostavljena pošiljka z neznanim belim prahu. Na kraj so poklicali policiste, ki so objekt zavarovali.

Ženska, ki je bila v stiku s pošiljko, je bila več ur v karanteni. Specialne enote policije so na kraju opravile preliminarni test. Ta je pokazal, da ne gre za antraks, ampak za neznano toksično snov. Vzorce so poslali na analizo na Inštitut za mikrobiologijo v Ljubljani. Inštitut je policijo v večernih urah obvestil o rezultatih. Ti so pokazali, da ne gre za nevarno snov, ki bi ogrožala zdravje človeka, zato karantena ni več potrebna.

Policija nadaljuje z zbiranjem obvestil.  

pismo kuverta pošta poštni nabiralnik preiskava Svet Strupeno pismo, poslano na Češko iz Slovenije, preiskuje policija Vse pipe v ZD IZola so opremili z napisi, da topla voda ni primerna za pitje. Te ZD Izola Slovenija ZD Izola: Zdravnica in medicinska sestra nista več v karanteni

*Fotografija je simbolna. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.