Slovenija > Črna kronika
3690 ogledov

Pri Ljubljani eksplodiralo vozilo, sumljiv predmet na cesti

Policija Gregor Prebil
Zaradi sumljivega predmeta je bila cesta več ur zaprta.

Včeraj smo poročali, da so policisti zaradi sumljivega predmeta ob cesti na Brezovici zaprli Podpeško cesto. Policija je bila o sumljivem predmetu obveščena okoli 9.30, po ogledu kraja, ki se je zaključil okoli 12. ure, je bil promet na cesti spet sproščen. 

Po končanem ogledu kraja so policisti nadaljevali preiskavo v smeri sumov storitve kaznivega dejanja povzročitve splošne nevarnosti, v okviru katere je bila opravljena tudi analiza najdenega predmeta. Nekateri mediji so poročali, da so ob cesti našli manjši predmet z znakom eksplozivne naprave. 

Policija je bila pozneje obveščena še o eksploziji na osebnem vozilu v Črni vasi. K sreči v eksploziji nihče ni bil poškodovan, je pa nastala manjša materialna škoda. 

Uradno ni znano, ali sta dogodka med sabo povezana, Dnevnik pa poroča, da je šlo za maščevanje oziroma opozorilo dvema nekdanjima direktorjema podjetja Javna razsvetljava. 

Eksplozivno telo je uničilo avto Mateja Počivavška, nekdanjega solastnika podjetja Javna razsvetljava, ki je sodelovalo pri gradnji nordijskega centra Planica in ima s približno 20 občinami podpisano pogodbo za zunanjo razsvetljavo,

Do konca 2016 so bili Goran Bojović, Tadej Počivavšek in Matej Počivavšek posredno vsak po tretjinski lastniki Javne razsvetljave. Nato so družbo prodali ciprski družbi Frozaria Limited v lasti kitajskega sklada CEE Equity Partners. Tako Tadej kot Matej Počivavšek sta na začetku decembra 2016 odstopila z vodstvenih, medtem ko je Bojović, ki naj bi bil druga tarča napada, do junija letos zadržal direktorski položaj. Sumljivi predmet, ki naj bi bil prav tako bomba, naj bi bil na Bojovićevem dvorišču. 

Podrobnosti bo policija predstavila danes ob 10.30. Novinarsko konferenco si boste lahko v živo ogledali spodaj. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 2
  • maresem 10:50 20.september 2018.

    Naj se golazen mafijska potamani med seboj - koristno za pošteno slovensko družbo.

  • Avatar Leon
    Leon 10:03 20.september 2018.

    Ma kakšni bombni napadi ,če ni mrtvih ! To je podobno kot obtožba za bombni napad v MB ,kjer sta bila obtožena Jelinčič in Šiško .