Slovenija > Črna kronika
32 ogledov

Prijeli mladoletne serijske vlomilce

lisice Shutterstock
Mladostniki, stari od 14 do 17 let, so osumljeni najmanj 15 kaznivih dejanj ropov, drznih tatvin in vloma.

Policisti so prijeli štiri mladoletnike, stare od 14 do 17 let, iz Maribora. Mladostniki so od decembra lani izvršili najmanj 15 kaznivih dejanj ropov, drznih tatvin in vlom. Vse bodo kazensko ovadili pristojnemu državnemu tožilstvu, so sporočili iz Policijske uprave Maribor.

Napadali predvsem starejše osebe

Mladoletna četverica je rope in drzne tatvine izvrševala predvsem nad starejšimi osebami, največ na območju Pobrežja in Tabora v Mariboru. Večino ukradenih predmetov so policisti našli in zasegli ter vrnili oškodovancem. Zasegli so tudi manjšo količino denarja. Večino so mladostniki zapravili, tudi za nakup prepovedanih drog, pa tudi za nakup treh osebnih avtomobilov, pri čemer so enega prodali doslej še neznanemu kupcu, enega dali v uničenje, enega pa so policisti zasegli.

S kaznivimi dejanji so povzročili za okoli pet tisoč evrov premoženjske škode, ker pa policisti sumijo, da je bilo kaznivih dejanj še več, še naprej zbirajo obvestila. Tako morebitne oškodovance naprošajo, naj kazniva dejanja prijavijo najbližji policijski postaji ali na telefonsko številko 113.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.