Slovenija > Črna kronika
9 ogledov

S službeno kartico do 120 tisoč evrov

dENAR Shutterstock
Osumljenec denar v imenu podjetja prevzel in ga preprosto zadržal.

Mariborski kriminalisti so končali predkazenski postopek, v katerem so ugotovili, da si je nemški državljan kot zastopnik pravne osebe iz Maribora protipravno prilastil 120 tisoč evrov. Odvzeli so mu prostost in ga privedli k dežurnemu preiskovalnemu sodniku.

Denar preprosto prevzel in zadržal

Oškodovana mariborska gospodarska družba je osumljenca prijavila, ker naj bi od marca 2008 do oktobra 2010 uporabljal službeno kreditno kartico v neslužbene namene oziroma je kupoval je blago za lastno uporabo in tako dalje. Namreč, kot odgovorna oseba družbe si je protipravno prilastil denar, ki ga je osebno prevzel in je bil namenjen za plačilo računov. Sredstev ni nikoli nakazal na tekoči račun družbe, o njegovem ravnanju pa računovodstvo in lastniki družbe niso vedeli ničesar.

Komentarjev 2
  • Žurnalček 17:18 19.februar 2012.

    Enaki tiči skup letijo, samo da je ta letel z turbo kartico , oni pa z normal, pa so se skajfal.

  • raviotar 17:51 17.februar 2012.

    Ehm, kle pa nekaj ne bo držalo. Računovodstvo ni vedelo? Če gre za hčerinsko družbo, kaj pa konsolidirani izkazi? Inventura sredstev in obv.do sredstev? Če pa gre za domačo družbo, službene kartice se običajno zaračunavajo mesečno in to kar na ...prikaži več bančni račun. Težko spregledaš.