Slovenija > Črna kronika
589 ogledov

Slovenija piha 0,0

Alkotest Nik Rovan Fotografija je simbolična.
Poleg policistov na terenu tudi inšpektorske službe in nekateri predstavniki nevladnih organizacij.

"Tudi letos smo za večjo varnost v prometu skrbeli z akcijo Slovenija piha 0,0. Ta je potekala med 6. in 12. novembrom, ko smo policisti po vsej Sloveniji poostreno preverjali, ali vozite pod vplivom alkohola. Preizkusili smo več kot 15.000 voznikov," so sporočili s slovenske policije.  

V času akcije so policisti preizkusili 15.401 voznika; pri 377 voznikih je bil alkotest pozitiven. Policisti so začasno odvzeli 318 vozniških dovoljenj, 14 voznikov so pridržali.

Policisti so v tem času razdelili tudi 5.000 letakov za registracijo in pridobitev vstopnice za koncert Policijskega orkestra in skupine Tabu.

"Akcija Slovenija piha 0,0, ki jo že drugo leto zapored organizira Ministrstvo za zdravje v sodelovanju s Policijo, pristojnimi inšpekcijskimi službami in nevladnimi organizacijami, želi spodbujati prometno varnost tako, da nagrajuje tiste, ki spoštujejo predpise in so vzor drugim. Obenem akcija spodbuja sodelovanje pristojnih služb, tako bodo poleg Policije v tem času aktivnosti izvajale tudi inšpektorske službe. Na terenu bodo zdravstveni, delovni in tržni inšpektorji, aktivni pa bodo tudi predstavniki nevladnih organizacij kot so Zavod Vozim, Varna pot in Drogart," so v začetku akcije poudarili na policiji.

Alkotest Razkrivamo Avto Kako je policija z indikatorji nategnila pravno državo

Alkohol ubija

Na slovenskih cestah približno vsaka deseta prometna nesreča nastane kot posledica vožnje pod vplivom alkohola, alkohol botruje celo vsaki tretji smrtni prometni nesreči. V lanskem letu so alkoholizirani udeleženci povzročili 41 smrtnih prometnih nesreč in 1.009 prometnih nesreč s telesnimi poškodbami.

Največ prometnih nesreč pod vplivom alkohola se sicer zgodi ob koncih tedna, ob petkih in sobotah ter v poznih nočnih in zgodnjih jutranjih urah, in sicer jih je največ na cestah v naseljih in v njihovi bližini, na regionalnih in lokalnih cestnih povezavah. Najpogostejši povzročitelji prometnih nesreč pod vplivom alkohola so stari med 24 in 34 let.

Policija in nova vozila Prepir Svet Napil se je, ukradel avto in odšel do žene

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.