Slovenija > Črna kronika
11148 ogledov

To je botrovalo tragični nesreči pri Kobaridu

Prometna nesreča pri Kobaridu
1/3
Gasilsko društvo Kobarid
Ceste na območju PU Nova Gorica so letos zahtevale visok davek.

Stanje varnosti v cestnem prometu se je letos na območju Policijske uprave Nova Gorica izrazito poslabšalo. Najbolj skrb vzbujajoče je, da se je povečalo število prometnih nesreč s smrtnim izidom. Letos je na omenjenih cestah umrlo že devet ljudi, je povedal vodja Sektorja uniformirane policije PU Nova Gorica Evgen Govekar. 

V začetku leta je v prometni nesreči umrl voznik osebnega avtomobila, ki je na lokalni cesti zapeljal v prepad. Kot je povedal Govekar, je bil voznik pod vplivom alkohola. Prometna nesreča priu Zelenem Gaju je bila posledica neprimerne hitrosti povzročitelja. 

Ena hujših nesreč je bila nesreča pri Staremu Selu pri Kobaridu. Voznik osebnega vozila, ki je bil pod vplivom alkohola, je trčil v obcestno drevo, na kar je avtomobil dvignilo v zrak, zatem pa je po dobrih 23 metrih padel nazaj na vozišče. Avtomobil je nato drsel po cesti še slabih 19 metrov in se nato po 36 metrih prevračanja ustavil v jarku, prevrnjen na streho. V nesreči so umrli trije sopotniki. 

Prometna nesreča pri Kobaridu Trije mrtvi Slovenija Znane nove podrobnosti tragične nesreče pri Kobaridu

V prometni nesreči pri vasi Trnovo sta dva voznika motornega kolesa umrla zaradi nepravilnega prehitevanja, tretji voznik pa je bil hudo poškodovan. V zadnji prometni nesreči, ki se je zgodila v sredo, sta prav tako umrla motorista, in sicer voznik motornega kolesa in njegova sopotnica. 

Še posebej zaskrbljujoče je število prometnih nesreč z udeležbo voznikov motornih koles. "Pripetilo se je že 32 prometnih nesreč z udeležbo voznikov motornih koles, 3 vozniki motornih koles in 1 sopotnica so v prometni nesreči umrli, 4 vozniki so bili hudo telesno poškodovani, 12 voznikov motornih koles je bilo lahko telesno poškodovanih. Podatki negativno odstopajo od dolgoletnega statističnega povprečja, tako prometnih nesreč kot posledic le teh," je dejal Govekar.

Nesreča motorista (fotografija je simbolna). Tragično Slovenija Grozljivo trčenje pri Kobaridu, dva mrtva motorista Slovenija Huda nesreča, motorista odpeljal helikopter

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 5
  • Adriat 11:34 22.junij 2019.

    Kar je narobe v naši Sloveniji je sledeče. Primer A. Voznik se pri 230km/h zaleti-ugotovljen vzrok "neprilagojena hitrost" Primer B. Voznik ki vozi po predpisih in zapelje v udarno jamo ter se zaleti-ugotovljen vzrok "neprilagojena hitrost" Pri slednjem bi absolutno ...prikaži večutno morali pozvati odgovorne za omenjeno cesto na zagovor. Kar pa se nikoli ne zgodi !

  • Luxuz 23:52 21.junij 2019.

    Državi se je..e za svoje tlačane , to se pozna na vseh področjih. Ceste so le pokazatelj neuresničenin samospevov naših vrlih politikov. Policisti vedno napišejo definicijo neprilagojena hitrost in si avtomatično kriv za vsako situacijo , ki se pripeti v ...prikaži več tej vrli , pozabljeni in zafurani Sloveniji.

  • Laznivi 23:16 21.junij 2019.

    In koliko nevarnih odsekov tako imenovanih crnih tock je drzava sanirala da se statistiko obrne ? Kaj je bilo storjenega za vecjo varnost razen postavitve znakov z omejitvami ?