Slovenija > Črna kronika
43296 ogledov

V avtu so bili trije, enega so morali iz njega izrezati

Prometna nesreča, avto v jarku, Zalog pod Sveto Trojico
1/7
CZR Domžale
Avto je ob pol petih zjutraj pristal v jarku, poleg voznika sta bila v njem dva sopotnika.

"Ob 4.25 je v Zalogu pod Sv. Trojico v občini Domžale osebno vozilo zapeljalo s ceste in se prevrnilo v obcestni jarek. Gasilci CZR Domžale so zavarovali kraj, odklopili akumulator, izvlekli vozilo iz jarka in s tehničnim posegom rešili ukleščeno osebo iz vozila. Tri poškodovane osebe so reševalci nujne medicinske pomoči prepeljali v UKC Ljubljana," poroča portal uprave za zaščito in reševanje.

Policisti so ugotovili, da je bilo v nesrečo vpleteno le eno osebno vozilo. "Voznik je zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo in pod vplivom alkohola (0,74 mg/l) zapeljal s ceste, kjer se je vozilo prevrnilo na streho v jarek," so ugotovili policisti.

Voznik in dva sopotnika so se lažje poškodovali in so bili z reševalnim vozilom odpeljani v UKC Ljubljana.

Policisti še zbirajo obvestila, da bi se lahko odločili, ali bodo vozniku napisali globo za prekršek ali pa ga bodo ovadili zaradi kaznivega dejanja nevarne vožnje v cestnem prometu. Voznik je sicer občutno presegel mejo za odvzem vozniškega dovoljenja, ki je 0,52 mg/l. Samo za vožnjo pod vplivom alkohola bi tako dobil 1200 evrov globe in 18 kazenskih točk, kar pomeni preneganje vozniškega dovoljenja.   

Ob tem policisti voznike opozarjajo, naj vozijo le trezni. "Če boste uživali alkoholne pijače (ne glede na zaužito količino), se ne odločite za vožnjo v cestnem prometu. Če ste uživali alkohol, naj vozi kdo, ki ga ni užival, ali uporabite javna prevozna sredstva. Dosledno upoštevajte tudi druga cestnoprometna pravila, še zlasti pravila o hitrosti, prednosti, prehitevanju, uporabi varnostnih pasov in mobilnih telefonov ter varnostni razdalji," so zapisali.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 4
  • Idioti 16:43 15.december 2023.

    Tista cesta je za odvzem uporabnega dovoljenja ali pa v prekategorizacijo v planinsko pot ! Pol greš pa še pijan vozit po njej !

  • Avatar Zoran
    StarMačk 19:59 10.december 2023.

    Še dobro, da ni pikiral direktno v jašek za odvodnjavanje , ker ne vem, če bi tiste "lojtre" tam zdržale nalet!?

  • drago00 19:33 10.december 2023.

    Vi to resn : dovoljeno 0,52 mg/l