Slovenija > Črna kronika
29 ogledov

V Nemčiji denar že štejejo

razno 09.04.13. borut hribersek, foto: PU Ljubljana PU Ljubljana
Neuradno 30 dnevni pripor za Hriberška. Jutri bo znano, koliko denarja je bilo v sefu.

"Neuradno so izdali ponoven sklep o tridesetdnevnem priporu. Takoj, ko ga bomo dobili, se bomo pritožili, potem pa bomo videli, kaj bo," nam je danes po telefonu dejal odvetnik nekdanjega sintalovega varnostnika Boruta Hriberška, Boris Grobelnik.

Preiskovalna sodnica je Borutu Hriberšku tridesetdnevni pripor določila v petek, potem ko se je po nekajdnevnem skrivanju v četrtek predal policiji.

Njegov odvetnik Boris Grobelnik se je na ta sklep pritožil, zunajobravnavni senat pa je pritožbi ugodil in zadevo vrnil nazaj v odločanje preiskovalni sodnici. Slednja je neuradno zdaj znova odločila, da Hriberšek ostaja v tridesetdnevnem priporu.

Pritožili se bomo

Grobelnik je za zurnal24.si povedal, da je neuradno znano, da Hriberšek ostaja v priporu, a se bodo na odločitev pritožili, ko bodo dobili sklep: "Pritožili se bomo, potem bo zadeva romala na senat. Če bodo potrdili pripor, se bomo pritožili na vrhovno sodišče," pravi in dodaja, da bo to zagotovo trajalo vsaj teden dni.

47-letni Hriberšek, ki je 6. aprila zvečer iz centralnega trezorja podjetja ukradel več sto tisoč evrov, nato pa se z denarjem odpeljal v tujino, kjer se je več dni skrival, v četrtek zvečer pa na Šentilju predal na policiji, je del denarja prinesel s sabo, del pa ga je skril v sef na železniški postaji v nemškem Mannheimu.

Jutri bo znano koliko denarja je bilo v sefu

Odvetnik Grobelnik je dejal, da so nemški organi sef že odprli in zavarovali, ter da štejejo denar. "Jutri bom imel informacijo, koliko denarja je bilo v sefu v Nemčiji," nam je še dejal Hriberškov odvetnik.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.