Slovenija > Črna kronika
2910 ogledov

Črni dnevi na naših cestah: Umrla 52-letna potnica

prometna nesreča Ivančna Gorica Bralec Uroš
Prometna nesreča se je zgodila približno 300 metrov pred mejnim prehodom.

Nekaj minut pred 2. uro ponoči je 46-letni državljan BiH vozil osebni avtomobil, nemških registrskih številk, po obvozni gradbiščni cesti iz smeri Podlehnika proti mednarodnemu mejnemu prehodu Gruškovje. Približno 300 metrov pred mejnim prehodom, kjer je promet vozil preusmerjen v levo. Preusmeritev je bila označena z nizom med seboj povezanih luči na tablah pokončne zapore, ki se zaporedno prižigajo v smeri zapore in opozarjajo, da je prometni pas zaprt in je promet preusmerjen iz ravnega dela obvozne gradbiščne ceste v smeri prižiganja luči v oster levi ovinek.

Voznik je zaradi neprilagojene hitrosti vožnje zapeljal naravnost. S sprednjim desnim delom vozila je trčil v začasno betonsko varnostno ograjo ob desnem robu smernega vozišča, nato pa še v bočno oviro. Njegovo vozilo je odbilo v levo, na nasprotno smerno vozišče, kjer je s prednjim levim delom vozila ponovno trčil v začasno betonsko varnostno ograjo ob levem robu vozišča. Vozilo je nato odbilo v desno, čez celotno smerno vozišče, kjer ga je na kolesih obrnilo za 90 stopinj v desno. V tistem trenutku je iz nasprotne smeri pravilno, po svojem smernem vozišču pripeljal 27-letni državljan Srbije, voznik tovornega vozila s priklopnikom, oboje srbskih registrskih številk. Kljub zaviranju je s prednjim levim delom vlečnega vozila trčil v sprednji desni del osebnega avtomobila. 

Prometna nesreča Pet mrtvih Slovenija Pet mrtvih: Usodna vožnja po nasprotnem voznem pasu

V nesreči so se voznik osebnega avtomobila in njegovi sopotnici 52- in 31-letni nemški državljanki hudo telesno poškodovali, 27-letna nemška državljanka pa lažje. Vse so prepeljali v Splošno bolnišnico Ptuj, kjer je 52-letna potnica proti jutru umrla. Voznik tovornega vozila s priklopnikom v nesreči ni bil telesno poškodovan. 

Ogled kraja prometne nesreče so opravili policisti Postaje prometne policije Maribor, ki bodo voznika osebnega avtomobila kazensko ovadili pristojnemu tožilstvu. Policisti so odredili nekaj izvedenskih mnenj, elektronski alkotest pa pri voznikih ni nakazal prisotnosti alkohola. Prometna signalizacija in prometna oprema na obvozni gradbiščni cesti je po ugotovitvah policistov skladna z elaboratom začasne prometne ureditve.

Zaradi prometne nesreče je bila glavna cesta zaprta za ves promet do 3.31, nato pa je do 5.40 promet potekal izmenično enosmerno. Posledice prometne nesreče so sedaj že odstranjene. 

Prometna nesreča Ribnica Slovenija V nekaj urah že druga smrtna žrtev na naših cestah

Letos je na cestah na območju PU Maribor v 8 prometnih nesrečah umrlo 8 ljudi. V primerljivem obdobju lanskega leta je bilo takih nesreč 9, umrlo pa je 10 ljudi. 

*Fotografija je simbolična.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.