Slovenija > Črna kronika
2377 ogledov

Varnostnikom ukradli milijon evrov

Roparja sta varnostniku ukradla torbo z vrečkami denarja. Žurnal24 main
Avto sta pustila odklenjen.

Na sedežu podjetja Aktiva v Trnovljah pri Celju so varnostnikoma, ki sta pustila odklenjen avto, iz njega ukradli milijon evrov, poroča Večer. Na Policijski upravi Celje so dogodek potrdili, več podatkov pa zaradi poteka preiskave niso razkrili.

Iz avtomobila varnostne službe je po poročanju Večera decembra izginilo okoli milijon evrov gotovine. Po neuradnih podatkih časnika sta varnostnika avto z denarjem, ki sta ga prevzela od strank, pustila na dvorišču podjetja, ker sta prej končala svojo izmeno, pozneje naj bi ga prevzela varnostnika popoldanske izmene. Vendar kolegov nista počakala in opravila primopredaje, temveč sta avto zapustila brez nadzora. V odklenjenem vozilu pa je bil tudi ključ.

Po neuradnih informacijah naj bi bila oba varnostnika že suspendirana, policija pa ju je temeljito zaslišala. Obstaja namreč velika verjetnost, da so imeli tatovi notranje informacije, še navaja Večer.

Policija Slovenija Ljubljana: Iz skladišča ukradli orožje, tudi bombometa Slovenija 22.08.12, denar, evri, bankovci, foto: shutterstock Denar Svet Pekla jo je vest. Šla je na policijo, a ji niso verjeli.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 5
  • ode 08:26 18.januar 2019.

    Ta primer ne bi smel biti (pre)težak niti za najbolj butastega miličarja.

  • softundsicher 21:20 17.januar 2019.

    Pravijo, da je med policistom in kriminalcem tanka meja. Mogoče je še tanjša med varnostnikom in kriminalcem. Sploh če imaš varnostnike, ki delajo za minimalca. Firmi je itak vseeno - bo že zavarovalnica pokrila škodo.

  • Žurnalček 20:11 17.januar 2019.

    Notranje informacije, druge ni , saj na parkirišču niso vedeli kdo pobira ali če sploh pobira denar . Lahko bi bil avto intervencij. Po22 čl. zakona gre za 3. skupino prevoza , kjer mora imeti vozilo LOČEN prostor za denar ...prikaži večr - tovorni del , ki nima stekel in je zaklenjen cel čas ter sredstvo za nevtralizacijo bankovcec - barvanje . Po temu zakonu niso mogli varnostnikoma ukrasti denarja iz kabine , kajti moral je biti zadaj v tovornem prostoru , ta je pa itak zaklenjen , da se med vožnjo ne odpre