Slovenija > Črna kronika
10 ogledov

Velenjska Rudarja v bolnišnici

Izriv plina v Premogovniku Velenje. Dva poškodovana, eden bo iz bolnišnice najverjetneje še danes odšel domov, drugi bo ostal na opazovanju.

Na novem odkopu v jami Pesje Premogovnika Velenje je zjutraj okrog 4. ure prišlo do izriva plina, pri tem pa sta bila odrinjena dva rudarja.

"Oba sta bila nato pravočasno umaknjena z delovišča in napotena na pregled v Bolnišnico Topolšica, ki je pokazal, da do zastrupitve s plinom ni prišlo," je  povedal direktor rudnika Milan Medved.

 

V Bolnišnici Topolšica so povedali, da sta oba izven življenjske nevarnosti. Eden bo verjetno že danes odpuščen domov, drugi pa bo ostal na opazovanju do nedelje. Zdravniki so pozdravili tudi ravnanje rudarjev, ki sta pomagala drug drugemu in tako preprečila hujšo nezgodo.

Proizvodnja ni motena

Medved je tudi pojasnil, da so izrivi plina v rudnikih zelo pogosti. Premogovnik Velenje je v ta namen predvidel posebne ukrepe, kako je treba postopati ob takšnih dogodkih, rudarji pa imajo pri sebi zaščitna sredstva in dihalne aparate.

Izriv plina se je zgodil tik pred koncem petkove nočne izmene, zato ta dogodek ni vplival na proizvodnjo premoga, ob sobotah in nedeljah pa premoga ne odkopavajo.

Na kraj dogodka je zjutraj prišel tudi glavni rudarski inšpektor, ki ni ugotovil nobenih nepravilnosti, kar pomeni, da so rudarji pravilno in pravočasno ukrepali, je še pojasnil Medved.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.