Slovenija > Črna kronika
17 ogledov

Zapor, ker sta otroka pustila v vročem avtu

Otroci v avtu. Shutterstock
Sodišče je mamo obsodilo na 14, očeta pa na 11 mesecev zapora. Deklico Kaylo naj bi zanemarjala tudi pred njeno smrtjo.

Starša 18-mesečne deklice, ki je leta 2010 umrla v vročini v avtomobilu, privezana z varnostnim pasom, gresta v ječo, piše Daily Mail. Kayla je bila v avtomobilu 16 ur brez hrane in vode. Sodišče v Pensilvaniji je 30-letno mamo Kimberly obsodilo na tri mesece več kot 36-letnega očeta Jacoba, ker je bila v času otrokove smrti doma in bi morala kot mama prva poskrbeti za deklico, je pojasnilo sodišče.

Med izrekanjem kazni sta obsojenca jokala. Kimberly je rekla, da je bila takrat v zelo težkem stanju in ni poiskala strokovne pomoči, a oblasti trdijo, da sta Kaylo zanemarjala že prej, saj je ta ob prihodu v bolnišnico tehtala le 5,8 kilograma. Policisti so prepričani, da je malčica umrla več ur prej, preden so jo pripeljali v zdravniško oskrbo.

Jacob je na sojenju izjavil, da ima zelo rad svoje otroke. Sicer ima še dva, ki pa so ju takoj po tragični smrti sestrice odpeljali v rejništvo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.