Slovenija > Črna kronika
1363 ogledov

Že tretje sojenje Noviču. Tako je odločila sodnica.

Milko Novič Saša Despot
Novič v tretjem sojenju oproščen očitkov o umoru Janka Jamnika.

Sodnica Sinja Božičnik je dr. Milku Noviču danes izrekla sodbo zaradi umora direktorja Kemijskega inštituta dr. Janka Jamnika 16. decembra 2014.

V že tretjem sojenju je sodnica Noviča oprostila. Kot poroča Dnevnik, je tožilka Blanka Žgajnar tokrat predlagala, naj ga spoznajo za krivega in obsodijo na 25 let zapora, Novičeva zagovornika Žiga Podobnik in Monika Poje pa sta predlagala oprostilno sodbo.

Na prvem sojenju je bil Novič sicer obsojen na 25 let zapora, a je bila sodba razveljavljena na vrhovnem sodišču, drugič pa je bil oproščen, a je bila sodba spet razveljavljena, tokrat na višjem sodišču. Kot dodaja Dnevnik, kazenski pregon zoper Noviča predvidoma zastara v nedeljo, zato razsodba pravnomočnosti ne bo dočakala.

dezurni@zurnal24.si

Zloraba, otrok Grozljivo Svet Hrvatica večkrat posilila lastnega sina
Komentarjev 4
  • ode 07:59 22.december 2020.

    Vsi vedo, da je najbrž kriv, le dokazati mu ne morejo. Ali pa dokazov sodišče noče upoštevati zaradi domnevnih napak v postopku, storjenih namenoma ali iz malomarnosti preiskovalcev in policije. Takih zločincev se v Sloveniji na svobodi sprehaja na stotine.

  • ivan21 17:18 21.december 2020.

    Odpustiti in zamenjat vse v sodstvu, od čistilke do vrhovnih sodnikov, prvi pogoj: brez komunističnega pedigreja, sicer se ne bomo znebili sodne prakse NAŠ-VAŠ. Če bi sodniki sodili po zakonih ne bi bile sodbe po sistemu marjetice: voli me, ne ...prikaži več voli me... Obvezna kazenska odgovornost za sodbe ki padejo na višjih institucijah, tudi jaz odgovarjam za svoje napake...

  • Avatar Leon
    Leon 17:01 21.december 2020.

    Slovensko pravosodje je potrebno resetirati .