Slovenija > Črna kronika
10892 ogledov

Znan vzrok nesreče na primorski avtocesti

Nesreča na Primorki PU Koper
Avtocesta proti Sežani je zaradi nesreče, v kateri je ena oseba umrla, še vedno zaprta.

"Dosedanji rezultati preiskave kažejo, da je domnevni vzrok nesreče neprilagojena hitrost glede na okoliščine (gostota prometa). Zadnji tovornjak je trčil v pred seboj stoječo kolono tovornih vozil," so sporočili s PU Koper, kjer dodajajo, da preiskava še ni zaključena.

Preiskovalna sodnica je odredila izredni tehnični pregled vozila in sodno obdukcijo 38-letnega državljana Hrvaške, ki je v nesreči umrl.

Nesreča na Primorki | Avtor: PU Koper PU Koper

Nesreča se je zgodila približno 200 metrov pred cestninsko postajo Dane (od Gabrka proti Danam). V nesreči so bila udeležena štiri tovorna vozila, pri čemer so tri vozila zagorela. Avtocesta je bila od 7.35 pa do 12.33 zaprta. V smeri od Sežane proti Gabrku so jo ob 12.33 odprli, v smeri proti Sežani pa je bila avtocesta zaradi odstranjevanja posledic prometne nesreče zaprta do 18.37.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 6
  • Kemik 17:09 14.februar 2018.

    @križar me zanima če boš vozu za kamjonom k prehiteva za 1km/h razlike pa da gleda še na varnostno razdaljo, zdej se prehitevajo maximalno 5 minut, če se, po tvojem se bi 20 minut. Na tej cestnini pride dostikrat odprt ...prikaži več sam en pas za kamjone in je usaj 3x u tednu kolona na voznem pasu, tle je biu nalet, telefon, utrujesnot al pa neka tretja stvar da ni šofer na cesto gledu, sej zaviral je garant sam kamjona ne ustavš tko kot avto.

  • alojzr 19:15 13.februar 2018.

    Število tovornjakov na avtocestah, zlasti Primorki, je preseglo vsako razumno mejo.

  • stilist 17:04 13.februar 2018.

    Sem jezen! Samo da se nekdo premika, je že krivec neprilagojena hitrost. Kakšna bedarija! Kaj pa slabost, infarkt, zaspanost, nepazljivost, ukvarjanje z drugimi stvarmi... Stvar mora biti jasna, potem se piše!