Slovenija > Črna kronika
42 ogledov

Znova smrt med motoristi

Policija bo na avtocestah poostreno vršila nadzor. (Foto:) Barbara Milavec Žurnal24 main
Ponoči je v Dolskem pri Ljubljani umrl motorist.

Okoli 1.40 se je na glavni cesti Ljubljana-Litija pri naselju Dolsko zgodila prometna nesreča, v kateri je en človek na kraju dogodka umrl, eden pa bil lažje telesno poškodovan, so sporočili s policije.

Triindvajsetletni voznik motornega kolesa Aprilia Tuono 1000 je vozil motorno kolo iz smeri Dolskega proti Ljubljani. Med vožnjo od krožišča Dolsko proti krožišču Petelinje  je med zmanjševanjem hitrosti izgubil oblast nad vozilom, zaradi česar je padel po vozišču.

Motorno kolo je drselo še okoli 140 metrov (od tega je zaradi trčenja v nasip poletelo za okoli 20 metrov), nakar se je ustavilo. Voznik je v prometni nesreči dobil tako hude telesne poškodbe, da je na kraju nesreče umrl. Njegova 20-letna sopotnica je dobila lahke telesne poškodbe in bila z reševalnim vozilom odpeljala v ljubljanski klinični center.

Na policiji še dodajajo, da voznik in sopotnica nista uporabljala varnostnih čelad.

Črna statistika

To je že peta žrtev med motoristi v Sloveniji v zadnjih dneh. Pretekli konec tedna je motorist umrl pri Jesenicah, prehitevanje pa je bilo usodno tudi za 40-letnega motorista iz Štanjela.

V petek sta v roku ene ure na Štajerskem umrla kar dva motorista. Hujše poškodbe pa je včeraj utrpel motorist, ki ga je sredi Ljublane zbil voznik džipa, ki je prevozil rdečo luč.

Previdno zaradi mokrih cest

Zaradi povečini mokrih cest pa na prometno-informacijskem centru danes vsem voznikom svetujejo dodatno previdnost in strpnost za volanom.

Ker sta zaradi prometne nesreče na primorski avtocesti med priključkoma Vrhnika in Logatec v smeri Kopra zaprta vozni in prehitevalni pas, tam nastajajo zastoji. Obstaja možnost naleta, opozarjajo na centru.

Komentarjev 2
  • e213b2535978aaf6e413f72233bf2dc07a5a81a8 22:03 19.junij 2011.

    In zakaj naj bi se mi taki,ki ne poskrbijo niti za svojo varnost smilili?

  • Iztok Pecnik 14:20 19.junij 2011.

    Kar se tiče tega prekletega rondoja je to,da si vsak župan že postavlja svoj spomenik.Ta rondo stoji za tiste kateri ne vedo na sredini polja med Dolskin in Dolom pri ljubljani.Rondo je neosvetljen tako rekoč v popolni temi.Glavno,da so ...prikaži več naredili odcep industrijska cona kjer je sploh ni je pa en kup odpadnega materiala.Imeli so denar za rondo nimajo pa denarja,da bi ga osvetlili saj je preko njega poletelo že veliko avtomobilov in sploh ni varen ODGOVARJAL PA SEVEDA NE BO NOBEN ZANIMA PA ME KOLIKO BO ŠE SMRTI IN KARAMBOLOV PREDEN BO OSVETLJEN.