Slovenija
4461 ogledov

Damijan že postavlja novo stranko

Jože P. Damijan Mediaspeed
Za novo stranko, ki naj bi se oblikovala s strokovno pomočjo Jožeta P. Damijana, naj bi stalo okoli 450 intelektualcev.

Jože P. Damijan je že dan po propadlem glasovanju o konstruktivni nezaupnici na svojem blogu zapisal, da rešitev za razkol na levi sredini vidi v novi sredinski stranki. Vizijo in vsebino mora po njegovem mnenju zagotoviti intelektualna elita, ki po njegovem mnenju edina lahko ob ustrezni širini zagotovi vizijo razvoja slovenske družbe v 21. stoletju. 

Damijan je za Delo potrdil, da z njegovo strokovno pomočjo nastaja sredinski liberalni strankarski projekt, ki naj bi ga podprlo okoli 450 intelektualcev. Ožja ekipa naj bi tako že "napisala nekaj izhodišč za nastanek liberalne stranke s socialno noto". Kdo bi stranko vodil, še ni znano, saj "dobri kadri nikakor nočejo v politiko"

Damijan je v zapisu na svojem blogu poudaril, da "s šestimi strankami na levi sredini ni mogoče narediti resne politične sile". Pričakuje, da se bo enotnost med opozicijsko koalicijo KUL začela krhati, saj bodo želeli nabirati politične točke pred volitvami. 

Stranke, ki so se povezale v koalicijo KUL, so se na napoved odzvale različno. V SAB iN SD opozarjajo na še večje drobljenje političnega prostora. V SD so v odzivu za Delo dejali, da so prav "instant projekti brez vsebine, brez vrednost in brez odgovornosti" razlog, da je na oblasti SDS. V LMŠ so kot ključno izpostavili, da stranke ostanejo zveste svojim načelom, v Levici pa se v nastajanje novih strank ne želijo vmešavati. So pa tako v LMŠ kot v Levici izpostavili, da so v zadnjem obdobju na levem političnem polu dokazali, da lahko delujejo enotno. 

Koalicija ustavnega loka je bila kritična do vladnega upravljanja z epidemijo, za svoje štiri prioritete pa so si zastavili okolje, razvoj, zdravje in solidarnost. Vlogo kandidata za mandatarja je bil sprva pripravljen prevzeti Jože P. Damijan, po kongresu stranke Desus pa so na to mesto postavili Karla Erjavca, ki se je po slabem letu vrnil v politiko. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 16
  • Silvester Zabukovnik 15:34 19.februar 2021.

    To bo stranka debilov in novih razdeljevalcev Slovenske populacije..Upam,da njihovi nameni pocrkajo v kali

  • igorgeus 13:05 18.februar 2021.

    cista bedarija. ne potrebujemo dodatnega drobljenja na levem polu, naj se prikljuci k eni izmed obstojecih strank. lms recimo.

  • mitja20 12:07 18.februar 2021.

    Švicarska stranka, moj puf