Slovenija
1100 ogledov

Damjanoviča so razrešili

Damjan Damjanovič Saša Despot
Svet in strokovni svet filharmonije sta podprla ministrovo namero za razrešitev Damjanoviča.

Svet in strokovni svet Slovenske filharmonije sta na današnji skupni seji presodila, da je dovolj razlogov, da direktor Damjan Damjanovič predčasno zapusti tretji mandat na čelu te glasbene ustanove. K oblikovanju predhodnega mnenja o tem ju je pozval minister za kulturo Tone Peršak, ki je tudi sprožil postopek predčasne razrešitve.

Na seji so ugotovili, da je ministrstvo poleg predlogov za Damjanovičevo razrešitev, ki jih je novokonstituirani svet posredoval ministru junija letos, našlo še dodatne razloge, ki narekujejo njegovo predčasno razrešitev: "Svet je tako danes ugotovil, da je več kot dovolj razlogov oziroma je podprl ministrovo namero, da direktorja predčasno razreši," je povedala predsednica sveta zavoda Marjetica Mahne.

Peršakovo namero po razrešitvi Damjanoviča je podprl tudi strokovni svet filharmonije, čeprav sta organa zavoda po trditvah Marjetice Mahne kljub skupni seji o tem presojala ločeno. "Mi smo samo še enkrat sprejeli tisto, kar smo že sklenili in ministru poslali novembra lani," je povedal predsednik strokovnega sveta Andrej Petrač.

Komentarjev 2
  • Tejč 08:57 06.september 2017.

    In kako dolgo se je čakalo, da so tega strankarsko nastavljenega gospoda odstranili?