Slovenija
16245 ogledov

Dars: "Razmere so ekstremne"

Sneg na cestah PIC
Dars pojasnjuje, kaj se dogaja na primorski avtocesti. Ta je bila od 7. ure zaprta med priključkoma Razdrto in Senožeče v obe smeri.

Iz Družbe za avtoceste RS (Dars) so sporočili, da imajo na terenu vse razpoložljive ekipe. Trenutno so razmere najhujše na primorski avtocesti, ki je bila od 7.00 do 11.40 zaprta med priključkoma Razdrto in Senožeče v obe smeri. Vzrok za zaporo so bili zdrsi tovornih vozil. 

Prvo tovorno vozilo, ki je zdrsnilo na primorski avtocesti, je bilo domače registracije, zdrs pa se je zgodil, ko je vozil za plužno skupino. Torej je bilo očitno brez ustrezne zimske opreme, so pojasnili in dodali, da so z izločanjem začeli, ko je bilo to upravičeno.

ceste sneg višnjegorski klanec Previdno! Slovenija Zaradi snega kaos na cestah

Darsu so pri vzpostavljanju razmer na terenu pomagale policijske enote. Kot so izpostavili, so bile razmere na območju med Senožečami in Razdrtim ekstremne.

sneg ceste | Avtor: Žurnal24 Žurnal24
Zaprta od 7. ure 

Zaradi zdrsov tovornih vozil je bila primorska avtocesta od 7. ure zaprta med priključkoma Razdrto in Senožeče v obe smeri. Osebna vozila so nekaj časa preusmerjali na regionalne ceste, a so bile tudi te zaprte. Natančneje, zaprti sta bili regionalni cesti Razdrto - Senožeče in Razdrto - Podnanos.

Skupne količine soli, ki so bile doslej že ponoči preventivno posipane in bodo še tekom dneva, bo Dars posredoval ob koncu dneva.

Priklopnike in polpriklopnike izločajo na primorski avtocesti pred počivališčem Ravne in Povir proti Ljubljani; prepoved vožnje tovornih vozil nad 7,5 ton je na odseku Ljubljana - Koper. Izločanje tovornih vozil nad 7,5 ton je tudi na ljubljanski južni obvoznici med Rudnikom in Ljubljana - center; na dolenjski avtocesti med cestninsko postajo Dob in Ivančno Gorico ter na počivališču Podsmreka proti Ljubljani.

Poplave na Primorskem Huda ura na Obali Slovenija Huda ura tudi na Primorskem

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 13
  • florijanf 15:45 13.november 2017.

    Predlog: ko je napovedano sneženje, vsa tovorna vozila na kritičnih cestah izločit iz prometa.

  • ECKING 15:11 13.november 2017.

    res ste moteni na zurnalu....kaksne ekstremne razmere...pac sneg kot vsako leto in ja folk ma ze probleme...WTF??? a ste prvo leto v Sloveniji???

  • Lavdan 14:21 13.november 2017.

    Čudno se sliši, da je zdrsnil, ko je vozil za plužno skupino. Za posipanje cest bi morali uporabiti pesek, ki bi omogočil večje trenje med gumo in asfaltom.