Slovenija
8541 ogledov

Dejanja mame dečka Gala preiskujejo kriminalisti

Gal osebni arhiv
Gal bo operiran maja. Medtem se pojavljajo vse bolj čudne okoliščine zbiranja denarja za njegovo operacijo.

Deček Gal, za katerega smo Slovenci in Slovenke zbirali denar za operacijo rok v ZDA, bo operiran 20. maja. Medtem na plano prihajajo vse bolj čudne okoliščine zbiranja denarja za njegovo zdravljenje.

Kot so poročali na Svetu na Kanalu A, delovanje dečkove mame Nataši Vrbnjak Šteflič preiskujejo tudi kriminalisti.

Operacija in rehabilitacija Gala na Floridi ne bo dosegla omenjanih 150 tisoč evrov, niti 120 tisočakov. Že prvotna cena naj bi bila nižja, kot se je predstavljalo v javnosti. Novinarji omenjene oddaje razpolagajo z dokumenti, ki dokazujejo, da je bila prvotna cena operacije in rehabilitacije 82 tisočakov. Kot so poročali v omenjeni oddaji, je mama malo pred novim letom pri ameriškem zdravniku prejela popust; že od konca decembra naj bi vedela, da operacija stane 68.900 evrov. Aktontacija 8.900 evrov je že poravnana, nakazati je potrebno še 60 tisočakov.

Nadškofija karitas Maribor je do začetka februarja za namen Galovega zdravljenja zbrala dobrih 91 tisoč evrov. Gre za znesek brez denarja, ki so ga za Gala zbirali v Društvu Maus in na osebnem računu dečkove mame.

Denar za Gala bodo na mariborskem Karitasu glede na predhodni dogovor zbirali vse do 25. oktobra letos. Polovico morebitnega viška denarja naj bi namenili otrokom s podobnimi težavami kot jih ima Gal, polovica pa bo šla še vedno za Gala, če rehabilitacija še ne bo zaključena.

Gal Slovenija Zbirala je denar za Gala, nato pa zase s tega računa dvignila 30 tisočakov

Zdravnika prosila, naj ne odgovarja na vprašanja glede denarja

Na Karitas Maribor poudarjajo, da primer vodijo transparentno, da bodo iz zbranega denarja poplačali tudi stroške namestitve, bivanja in druge nujne življenjske stroške. Višino slednjih ocenjujejo na dobrih 26 tisočakov.

Pri tem presenečajo besede, ki naj bi jih v elektronskem sporočilu zdravniku, ki bo operiral Gala, omenila njegova mama. Po poročanju novinarjev Sveta na Kanalu A naj bi ga opozorila, da ga zna kdo od slovenskih novinarjev spraševati glede cene operacije. Prosila naj bi ga, da informacije ne razkrije.

Njeno delovanje preiskujejo krimminalisti, so še poročali v Svetu na Kanalu A. Med drugim naj bi za sinovo zdravljenje denar zbirala na več različnih računih. Policija je potrdila, da predkazenski postopek poteka, drugih podrobnosti pa zaradi interesa preiskave ni podala.

Gal Donacije Slovenija Galova mama rešuje situacijo po zlorabi v društvu Maus

Kot je znano, do nepravilnosti okrog zbiranja denarja za Gala se je zapletalo že pred tem, ko je za zbiranjem denarja stalo Društvo Maus. Predsednica slednjega je na številne pritiske na koncu priznala, da si je od zbranega denarja za osebne potrebe sposodila 30 tisočakov.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 6
  • tomaz17 10:13 14.februar 2020.

    Koliko bo dela šele pri Crisu !

  • Avatar Leon
    Leon 08:18 14.februar 2020.

    Po jecljanju njihovega piarovca mislim,da ima KARITAS oziroma RKC svoje prste v marmeladi . Kako nategujejo uboge ovce .

  • ode 07:26 14.februar 2020.

    Naj se raziskovalni novinarji podajo še v finančno raziskavo primera Kris. Ali pa bodo zaradi "občutljivosti" primera tokrat potisnili glavo v pesek?. Je na vidiku nova afera? Dvakrat ni za reči, da je otrok, kot poskusni zajček, dobil znamenito zdravilo ...prikaži več zastonj ali pa še kaj zraven.