Slovenija
1588 ogledov

Delavci s to Fursovo pridobitvijo na boljšem

FURS Saša Despot
Pozitivni učinki novosti, ki jo je Finančna uprava RS predstavila v začetku leta, se že kažejo.

Mobilna aplikacija eDavki je pripomogla k zmanjšanju neplačevanja prispevkov. V treh mesecih je FURS poslal 73 % manj obvestil o neplačanih prispevkih za socialno varnost. 

"Dejstvo, da so delavci sproti seznanjeni o morebitnih neplačanih prispevkih, vpliva tudi na vedenje delodajalcev. Doslej smo tistim delavcem, ki so registrirani v mobilno aplikacijo eDavki (teh je trenutno 53.108) obvestila množično pošiljali trikrat, vsakič pa smo jih pošiljali manjšemu deležu zaposlenih. Prvič (aprila) smo obvestila poslali 1.557 delavcem (3,28% od vseh, ki so registrirani v mobilno aplikacijo eDavki), maja je obvestila prejelo 945 delavcev (1,93% od vseh), včeraj pa je takšna obvestila prejelo 426 delavcev (0,8% od vseh, ki so registrirani v mobilno aplikacijo eDavki). Podatki torej kažejo, da se delodajalci delavcev, ki so registrirani v mobilno aplikacijo eDavki, redkeje izogibajo plačevanju prispevkov za socialno varnost," pravijo na finančni upravi. 

Če si zavezanec na svoj mobilni telefon naloži aplikacijo eDavki in mu delodajalec za pretekli mesec ni obračunal in/ali plačal prispevkov za socialno varnost, bo o tem na svoj telefon dobil obvestilo. FURS obvešča samoiniciativno. 

Zaposlenim zato na upravi svetujejo, da uporabljajo aplikacijo eDavki, saj bodo tako redno obveščeni o tem, ali imajo plačane prispevke za socialno varnost ali ne. V primeru nepredložitve obračuna delodajalca takoj pozovejo k predložitvi obračuna, v primeru neplačila pa začnejo postopek davčne izvršbe.

slovenija 03.04.2009 dohodnina, napoved dohodnine, pismo, posta, davcna uprava, Slovenija Velikanska novost pri plačevanju davkov

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • Avatar Micheal_Benson
    Micheal_Benson 20:59 06.julij 2019.

    Pozdravljeni, z veseljem vam sporočam, da je resnično posojilo podjetje, od katerega lahko dobite hitro posojilo, nudimo vse vrste posojil našim zaupanja vrednim strankam z obrestno mero 3%, kontaktirajte nas, če potrebujete posojilo. Pošljite nam e-pošto Michealbensonloanagency@gmail.com Obrazec za posojilo ...prikaži več in ga vrnite. Whatsapp: +61447666281 Polno ime ................. Let .............. Država ..................    Znesek zahtevanega posojila. .................. Trajanje ................